Google, Gmail kapatılıyor iddiaları ile ilgili açıklamada bulundu

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 8:30 am - Güncelleme: 25 Şubat 2024 Pazar 1:38 pm

Google, sahte bir e-postanın kullanıcılar arasında paniğe yol açmasının ardından Gmail’in silindiğini yalanladı. Eskiden Twitter olarak bilinen X’teki bir gönderi, hizmetin “çöküşte” olduğunu iddia etti. Daha sonra yayınlanan görüntüler hizmetin kapatıldığına dair gerçek görünümlü bir mesaj içeriyordu.

Ancak bu mesaj, şirketin temel HTML görünümünden kurtulmasıyla ilgili gerçek bir e-postaya dayanıyordu ve Gmail’in tamamen kaldırıldığını önermek üzere shoplanmıştı. Viral gönderide “Gmail ile ilgili önemli bir güncellemeyi paylaşmak için size ulaşıyoruz” yazıyor.

 Gmail

İlginizi çekebilir: Gmail tasarımı yenilendi!

“Yıllarca dünya çapında milyonları birbirine bağlayarak, kusursuz iletişim sağlayarak ve sayısız bağlantıyı teşvik ettikten sonra, Gmail’in yolculuğu sona yaklaşıyor.”

Duyuru kısmen gerçek gibi görünebilir çünkü arama motoru devi, popüler olsalar bile hizmetlerini kapatma konusunda itibar kazanmıştır. O kadar çok şirket ürünü kaldırıldı ki, artık “Google Tarafından Öldürüldü” olarak bilinen özel bir web sitesi bile var.

Toplamda 293 uygulama, hizmet ve donanım listeleniyor. Ancak mesaj sahteydi. Arama motoru devi, e-posta hizmetinden kurtulacak gibi görünmüyor. Şirket, X’e “Gmail kalıcı olacak” diye yazdı. Gmail 2004 yılında 1 Nisan’da kullanıma sunuldu. Google, hizmeti kaç kişinin kullandığına dair güncelleme vermiyor ancak tahminler yaklaşık 2 milyar aktif kullanıcı olduğunu gösteriyor ve bu da onu dünyanın en büyük e-posta hizmeti haline getiriyor. Kullanıcıların şimdilik endişelenmesine gerek yok.

Apple Vision Pro’ların Ön Camında Durduk Yere Çatlak Oluştu

Kaynak: TELE1