Google Gmail için yeni özelliklerin yakında geleceğini açıkladı

Yayın tarihi: 18 Kasım 2020 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 17 Kasım 2020 Salı 7:44 pm

Google, Gmail’inizi organize etme, onları Birincil, Sosyal, Promosyon gibi kategorilere ayırma konusunda zaten mükemmel bir iş çıkarıyor. Bu organizasyon özelliğini kapatma seçeneği zaten mevcut olsa da Google, kişisel verilerin nasıl işleneceğini kontrol etmek için yeni bir kişiselleştirme seçeneği ekliyor. Google Gmail için bu yeni özellikleri 2020’nin sonuna kadar sunmaya çalışacak.

Google, kullanıcıların otomatik e-posta filtreleme, takvime etkinlik ekleme, akıllı oluşturma gibi birçok akıllı özelliği kapatmasına zaten izin veriyor. Bu ayar, yeni seçeneklerde kullanıcılara sunulmaya devam edecek.

Yeni olan özellik ise, Google’ın, ödenmesi gereken faturalar için Google’dan hatırlatıcılar gibi diğer özellikleri etkinleştirmek veya restoran rezervasyonları olan haritaları göstermek gibi kişisel verileri nasıl işleyebileceğine ilişkin kontroller olacak. Bu kontroller “AÇIK” duruma getirilirse, Google’a Gmail, Chat ve Meet verilerini kullanma izni verilecek.

Google Gmail

Google, önümüzdeki haftalarda kademeli olarak herkese ulaşması dışında, bu özelliğin kullanıma sunulması için kesin bir tarih belirtmedi.

OnePlus Nord N10 ve N100 sadece Android 11 alacak

Gizlilik konusunda sürekli eleştirilen Google’ın bu alanda atılımlar yapması oldukça sevindirici bir haber. Muhtemelen 2021 yılında Google’dan özellikle gizlilik alanında bir çok iyileştirme göreceğiz. Android işletim sisteminde yapmış olduğu gizlilik odaklı yenilikleri ile iOS’e kafa tutmaya başlayan internet ve teknoloji devi bakalım bu istikrarını ne kadar daha devam ettirebilecek?