Google Fotoğraflar güncellendi

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 9 Kasım 2020 Pazartesi 10:44 pm

Google’ın fotoğraf depolama ve düzenleme uygulaması olan Google Fotoğraflar Android tarafında yeni özellikler ile güncellendi.

Google Fotoğraflar bildiğiniz gibi Android ekosistemindeki fotoğrafları görüntülemenin, organize etmenin, düzenlemenin ve depolamanın en iyi ücretsiz yollarından biridir. Bugüne kadar, tüm düzenleme paketi araçları tüm kullanıcılar tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliniyordu. Ancak Google artık yalnızca Google One aboneliğiyle kullanılabilen birinci sınıf bir renk pop filtresi eklediğinden artık bu durum böyle değil.

Color Pop, Fotoğraflar’ın bir fotoğraftaki konuyu, genellikle bir kişiyi izole edeceği ve arka plandaki tüm rengi kaldıracağı bir filtredir. Bu, konunun rengiyle öne çıkmasını sağlıyor. Filtre, mevcut Fotoğraflar uygulamasında zaten mevcut. Ancak Google’a göre, yalnızca portre fotoğrafları gibi derinlik bilgilerini depolayan fotoğraflarla etkili bir şekilde çalışacak.

Yeni renkli pop özelliğinin bu derinlik bilgisine sahip olmayan fotoğraflar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bu daha fazla hesaplama ve işlem gerektirdiğinden, bu özelliği premium bir özellik haline getirdi ve ücretli One aboneliği için bir avantaj olarak ekledi.

Google Fotoğraflar

Yeni renk pop filtresinin bu ekstra üye avantajlarının bir parçası olarak eklenmesi bekleniyor. Google ayrıca, gelecekte Fotoğraflar için Google One aboneliği kapsamına girecek daha fazla premium araç olacağını açıkladı.

Apple Clips iPhone 12 özellikleri ile güncellendi

Bu özellik şu anda yalnızca birkaç kullanıcı için etkinleştirildi, bu da Google’ın onu herkesin kullanımına sunmadan önce test ettiğini öne sürüyor. Şimdiye kadar tüm özelliklerinin ücretsiz olduğu düşünüldüğünde, bu yeni değişikliğin biraz geri tepmesi bekleniyor. Ancak  bu tepkiyi bekleyip görmemiz gerekiyor.

Uygulamayı Android için buradan indirebilirsiniz.