Google drive tahribat yaratıyor

Yayın tarihi: 15 Nisan 2020 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 15 Nisan 2020 Çarşamba 10:52 am

Dosyalarla beraber klasörlere kısayol oluşturulmasını sağlayan Google drive güncellemesi geçen yılın Ağustos ayından beri deneniyordu. Bu özellik sayesinde kopyalama yapmadan dökümanlar ile ilgili değişiklik yapma imkanı bulunuyordu. Ancak son olarak ortaya çıkan drive özelliği ile birlikte sorunlar beraberinde geldi.

Google Drive sistemine getirilmek istenen bu yeni özellik sayesinde depolama alanının gereksiz kullanımı engellenmiş olacak. Ancak durum hiç tahmin edildiği gibi gerçekleşmedi. Şirketin hiç beklemediği nedendenlerden dolayı drive paylaşımı adeta kabusa dönüşmeye başladı.

Google drive

Drive’ını kendi bilgisayarıyla senkronize etmiş olan kullanıcılar dosyalarının bozulduğunu gördü. Bu nedenle birçok kişinin mağduriyet yaşadığını söyleyebiliriz. Yapılan bu değişiklikle birlikte, dosyaların taşınma özelliği silindi. Sadece buraya belirli bir kısa yol atama imkanınız bulunuyor.

Şirketin yaptığı açıklamaya göre, daha önceden yapılan paylaşımlarda herhangi bir dosya değişikliği gerçekleşmedi. Ayrıca Eylül 2020 tarihine kadar yapılan paylaşımlarda da herhangi bir değişiklik yapılmayacağı söylendi. Şimdilik bu önlemin günü kurtardığı ifade edilse bile, yine de kalıcı çözüm olmayacağı kesin. Kullanıcılar Google drive dökümanlarında kalıcı bir çözüm talep ediyor. Sizce drive ile ilgili gerçekleştirilen bu yenilik çok baş ağrıtacak mı?