Google COVID-19 testlerini zorunlu hale getirdi

Yayın tarihi: 17 Ocak 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 16 Ocak 2022 Pazar 6:38 pm

Google, bu konu ile ilgili tüm çalışanlarını bilgilendirdi. Şirket ABD ofislerinden birine veya tesislerinden birine giden herkesin COVID-19 için negatif bir moleküler test almasını isteyecek.

Baş sağlık görevlisi Karen DeSalvo, Google’ın yayınladığı notta, düzenli olarak ofise giden işçilerin haftalık olarak test edilmesi gerektiğini ve çalışanlardan aşı durumlarını bildirmeleri ve kapalı alanda cerrahi maske takmaları istendiğini söyledi.  Google, tam zamanlı çalışanlara ve sözleşmeli çalışanlara BioIQ’nun PCR tabanlı nazal sürüntü testlerini ücretsiz olarak evlere dağıttı . Öte yandan, Alfabe İşçileri Sendikası’ndan bir tweet’e göre, müteahhitlere özel olarak posta yoluyla BioIQ testleri sunuldu. Yani şirket çalışanlarına son teknoloji test kitleri hazır hale getirmiş durumda. . O derece ki bazı çalışanlar direkt yerinde hızlı test kitlerine bile ulaşabiliyor.

COVID-19

 

Bu önlemler, COVID-19 vakalarının ülke genelinde artması ve omikron varyantının yayılmasıyla ortaya çıktı. Google, çalışanların ofise zorunlu dönüşünü bu yıl Ağustos ayında erteledi.

Bu hafta Meta’da çalışanlara yönelik sağlık politikalarını da artırdı ve Mart ayı sonunda ofisleri açıldığında ofislerine dönen herkesin ek doz aşı almasını şart koştu. Görünüşe göre tüm büyük teknoloji şirketleri koronavirüs ile ilgili çalışmalarını artırmış durumda. Çalışanların ve müşterilerin sağlığını önemsediklerini belirten şirketler bu sebeple aşıyı zorunlu kıldıklarını duyurdu. Apple da aşıyı zorunlu kılan şirketler arasında yer alıyor.

The Last of Us hayranlarına güzel haber