Google Corona Virüsü yüzünden ofislerini kapattı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2020 Cumartesi 9:00 am - Güncelleme: 1 Şubat 2020 Cumartesi 9:00 am

Xiaomi’nin ardından şimdi de Google düğmeye bastı. Google Corona Virüsü nedeni ile Çin’deki ofislerini geçici bir süreyle kapattığını açıkladı.

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Corona Virüsü, teknoloji devlerine zor anlar yaşatıyor. Geçtiğimiz gün Xiaomi’nin Şubat başına kadar Çin’deki tüm mağazalarını kapatma kararı almasının ardından bir hamle de Google’dan geldi.

Google Corona Virüsü

Google, Çin’deki ofislerini Corona Virüsü nedeni ile kapattığını açıkladı. The Verge açıklama yapan Google sözcüsü; koronavirüs salgının hızla yayılması nedeniyle Çin’deki tüm ofislerin kapatılacağı bildirildi. Google’ın, ayrıca Hong Kong ve Tayvan’daki ofislerinin de katılacağı bilgisi paylaşıldı

Google sözcüsü The Verge verdiği demeçte bu kararın ABD hükümetinin tavsiyesi sonrasında aldığını belirtiyor. Google ayrıca, Çin’deki çalışanlarına ve çalışanlarını ziyaret eden yakınlarına en kısa sürede ülkelerine geri dönmelerini de tavsiye etti.

Google’ın bu ofis kapatma kararı sonrasında, Çin’deki çalışanları 2 hafta süreyle evden çalışacak. Yani operasyonların büyük bir bölümü sekteye uğramayacak diyebiliriz.

Aktarılan bilgilere göre; Çin’de can kaybı 132’ye, virüs bulaşan hasta sayısı 5 bin 974’e, müşahede altındaki hasta sayısı 59 bin 990’a yükselmiş durumda. Dünyayı etkisine altına alan bu virüsün maalesef ki bir tedavisi bulunmuyor.

Xiaomi Corona Virüsü yüzünden mağazalarını kapattı!

12 Aralık 2019 tarihinde tespit edilen bu virüs solunum, hapşırma ve öksürme durumlarında hava yoluyla bulaşıyor. Virüsün belirtileri ise; yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, solunumda zorluk ve ishal olarak gözlemlenmiş durumda.
<>