Google Chromecast deneyimini daha kapsamlı hale geltirecek

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 9 Mart 2021 Salı 1:46 pm

Android için YouTube’un yeni bir sürümü üzerinde çalışıyor. Şu anda Google YouTube Android uygulamasını kullanarak Chromecast bağlantılı bir TV’ye yayın yapmak pek kapsamlı değil. Üzerinde çalışılan yeni uygulamayla, Android TV kullanımı daha kapsamlı hale gelecek.

YouTube’u Chromecast bağlantılı bir TV’de yayınlama deneyimi, son birkaç yıldır bir değişime uğramadı. Bu nedenle Google şimdi Chromecast için  bir YouTube uygulaması yapıyor gibi görünüyor. Yeni oynatıcı, şu anda uygulamada görünen bir uzaktan kumanda işaretiyle test sürümünde. Bazı Android YouTube Reddit kullanıcılarına yeni özelliği gördüklerini bildirdi. Yenilenen sürüm, Chromecast destekli TV’nizde çözünürlük, altyazılar ve altyazılar gibi ayarları değiştirmenize yarayacak.

Chromecast

Bir video sona erdiğinde, Android TV’ye çok benzer şekilde “sonra ne izlenmeli” önerilerinin bulunduğu bir ana ekran görmeye başlayacaksnız. Reddit kullanıcısı garethonreddit, uygulamanın HTML5 destekli bir web deneyimi gibi göründüğünü belirten bir ekran görüntüsü paylaştı.

Ancak başka bir kullanıcı, yeni arayüzün daha fazla reklamla geleceğini belirtti. Yeni uygulama geniş çapta yayılırsa, ekrandaki daha zengin YouTube deneyimine erişebileceğiz. Ancak bununla birlikte reklamların sayısının artıp artmayacağı henüz belli değil. Bu yeni uygulama ile Google, özellikle oynatıcı kontrolleriyle çok daha güçlü bir deneyim sunacak.

Apple mixed-reality gözlük için çıkış tarihi ve fiyat tahmini yapıldı