Google Chrome kullanıcılara büyük zarar verebilirdi

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 13 Mart 2021 Cumartesi 9:26 pm

Dünyanın en büyük internet tarayıcıları içerisinde yer alan Google Chrome güvenlik açığı sebebiyle güncelleme aldı. Hadi gelin hem bu güvenlik açığına hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Google Chrome güvenlik açığı birçok kullanıcının verilerinin çalınmasına neden olabilecek boyuttaydı. Teknoloji dünyasında çok farklı bir yere sahip olan Google, bu açığı hızlı bir şekilde fark etti. Sadece bir tane güvenlik açığı yoktu. Birbiriyle bağlantılı 5 farklı güvenlik açığı tespit edildi.

Chromium platformuna güç veren Blink motoru bu açın en büyük nedenlerinden birisiydi. Üstelik diğer güvenlik açıklarının aksine bu, sıfır gün kategorisinde yer alıyordu. Sıfır gün açıkları sistemi baştan sona kadar alt üst edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.

İnternet tarayıcıları tartışmalarında Google genellikle ön sıralarda yer alıyor. Şirketin ağırlıklı olarak son dönemlerde tarayıcısına daha fazla önem verdiği görülüyor. Fakat bu önem verme tasarımsal açıdan ziyade daha çok güvenlik ile ilgili. Kritik şifrelerin bile yer aldığı bu tarayıcı güçlü bir şekilde korunmalı.

Google Chrome

Google tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 3 farklı sıfır gün açığı kapatıldı. Henüz tespit edilmeyen araştırmacılar, bu açıkları ortaya çıkardıktan sonra Google platformuna haber verdi. Şirket hızlı bir şekilde açıkların nereden kaynaklandığını buldu. Böylece hızlı müdahale etme imkanı oldu.

Google’a ceza verdiler ödül aldılar: İşte yılın kararı

CVE-2021-21193 olarak isimlendiren bu açık şimdilik giderilmiş gibi görünüyor. Fakat kısa bir süre içerisinde Google yeni denemelerle bunu test edecek. Bu güncellemeyi alıp almadığınızı bilmiyorsanız yardım bölümünden Google Chrome hakkında seçeneğine bakabilirsiniz.