Google Chrome 87 ne gibi yenilikler sunacak

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 9:30 am - Güncelleme: 30 Kasım 2020 Pazartesi 5:08 pm

Google Chrome 87 güncellemesi sunmuş olduğu bu yenilik ile dikkat çekiyor. Peki, Chrome’un son sürümü neler vadediyor? İşte detaylar.

Google, geçtiğimiz hafta Google Chrome 87 sürümünü yayınlamaya başladı. Chrome’un yeni sürümü, sekme azaltma, tıkanma izleme ve daha fazlası gibi çeşitli özellikler ve iyileştirmeler ile gelmesi ile dikkat çekmişti. Güncelleme bazı önemli değişiklikler getirse de, kişisel olarak sevdiğim bir tanesi Chrome Eylemleri oluyor. Sadece adres menüsüne belirli komutları yazarak çeşitli tarayıcı içi eylemleri kontrol etmek bu özellik ile mümkün.

Chrome Eylemleri ile Google, bir kullanıcının adres çubuğuyla yapabileceklerini genişletiyor. Önceden tanımlı kodlar ile Chrome’u kullanmak artık daha kolay olacak. Bu komutlardan bazıları geçmişi sil, tarayıcıyı güncelle, gizli modu başlat, kredi kartı bilgilerini güncelle, şifreleri düzenle, bunu tercüme et ve çok daha fazlasını içeriyor. Anlayacağınız gibi, bu komutlar kendinden açıklamalı geliyor ve oldukça basit bir şekilde kullanılabiliyor.

Google Chrome 87

Chrome Eylemleri ilk başta bu kullanışlı özellik gibi görünmeyebilir. Ancak düzenli kullanımla kesinlikle takdir edeceksiniz. Halihazırda terminalde komutları kullanmaya alışmış biri için Chrome Eylemleri çok çekici görünebilir. Ayrıca, özellik, belirli bir kullanıcı sınıfının, çok sayıda seçenek arasından arama yapmaya kıyasla daha hızlı bir şekilde işlemlere girmesine yardımcı olabilir. Doğrudan adres çubuğunda hesaplamalar ve birim dönüştürmeleri bile yapabilirsiniz. Chrome İşlemleri, arama sırasında adres çubuğunun anahtar kelimeleri size gösterdiği şekilde size sonucu gösterecektir. Daha sonra, hakkında daha fazla bilgi edinmek için sonuca tıklayabilirsiniz.

Kodları yazarken, bu komutların çoğu güvenlik ve mahremiyete odaklanıyor. Google’ın güncellemeler yoluyla listeye daha yararlı komutlar eklemesini bekliyoruz. Ayrıca, kullanıcıların gereksinimlerine bağlı olarak özel komutlar ekleme yeteneği, özelliğe mükemmel bir ek olacaktır.  Çoğu özellikte olduğu gibi, Google da bu özelliği kullanıcılara aşamalı bir şekilde getiriyor.

Özelliği etkinleştirmek için;

  • Chrome’dan adres çubuğuna chrome://flags yazın
  • Arama bölümünden Omnibox’ı bulun ve aşağıdaki parametreleri aktif hale getirin.
    – Omnibox suggestion button row
    – Omnibox pedal suggestions

Akıllı telefonları ele geçirmek oldukça kolay işte hackerlardan itiraflar