Google Chat güncellemesi sorunları gideriyor

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 11:00 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 10:04 pm

Yeni bir Google Chat yeni gelen güncelleme ile, mesajları kişisel görevlere dönüştürerek kullanıcıların bir projeyi asla unutmamasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Google Chat güncellemesi sorunları gideriyor. Sohbet yazılımı, kullanıcıların bir Google Sohbetindeki bireysel veya grup mesajlarından otomatik olarak yeni bir görev oluşturmasına olanak tanıyan yeni bir özellik alıyor.

Yeni “Görevlere Ekle” seçeneği, bir Google Sohbet penceresinde bir mesajın üzerine geldiğinizde, mevcut bir tepki emojisi ekleme veya gelen kutunuza bir mesaj iletme sekmesinin yanında görünecek.

 

Resmi Google Workspace Update blogunda “Bu özellik, iş arkadaşlarınızla Sohbet aracılığıyla yaptığınız görüşmelerden kaynaklanan görevleri daha kolay takip etmenize olanak tanır” dendi. “Kişisel bir görev oluşturduktan sonra, bir son tarih ve açıklama ekleyebilir, ardından hızla konuşmaya geri dönebilirsiniz.”

 

Google Chat

Bir görev oluşturulduktan sonra Google Görevler’de, hızlı erişim yan panelinde ve hatta görevin belirlenmiş bir tarihi varsa Google Takvim’de görüntülenebilir.

Bu özellik şimdi Android ve Web kullanıcılarına ve tüm Google Workspace müşterilerinin yanı sıra eski G Suite Basic ve Business müşterilerinin de kullanımına sunulacak.

Şirket, iOS’a Görev Ekle’yi eklemek için çalıştığını ve özelliğin önümüzdeki aylarda iOS için kullanılabilir olmasını beklediğini söylüyor.

Kısa süre önce Google, Chat kullanıcılarının, kimlik avı sitelerine veya kötü amaçlı yazılım indirmelerine bağlantılar içerebilecek şüpheli mesajlara karşı uyarı veren uyarı banner’larından yakında yararlanacağını duyurmuştu.

Google, yeni özelliğin hem mobil hem de web istemcilerinde kullanılabileceğini ve “kötü niyetli aktörlere karşı korunmaya” ve “verileri güvende tutmaya” yardımcı olacağını söylüyor.

Google Sohbet ayrıca yakın zamanda turuncu bir simgeyle gösterilen Boşta durumunu yeniden sunarak hangi iş arkadaşlarınızın orada olduğunu görmeyi kolaylaştırdı.

Xiaomi Leica ortaklığının detayları ortaya çıktı