Google çalışanların maaşlarına zam yapacak

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 3:47 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 3:55 pm

Teknoloji şirketi Google‘da çalışanlar enflasyonun gerisinde kalan maaşlardan memnun değillerdi. Şirketin son yıllık anketi, çalışanların maaşlarından memnun olmadığını göstermişti. Edinilen bilgiye göre, çalışanların maaşları artırılacak.

Arama motoru Google’da şirket çalışanları ücretlerinden memnun olmadığı gündeme gelmişti. Firma, performans incelemelerini ve promosyonlarını düzene sokma çabalarında değişiklikler yaptı. Şirket yetkilileri, yeniliklerin Google’daki çalışanlar için daha yüksek maaşlarla sonuçlanacağını duyurdu. Google’ın tepe şirketi Alphabet, 1,5 trilyon doların üzerindeki piyasa değeriyle dünyanın en değerli firmalarından biri.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME YAPILACAK

Uzun yıllar ABD’de çalışmak için en iyi şirketler arasında giren Google 2021 listesinde ilk 50’ye bile girememişti. Şirket içi araştırmalara göre performans değerlendirmeleri yılda ikiden bire inecek. Ayrıca çalışanların birbirini değerlendirmesi öne çıkacak.

Pandemiyle birlikte teknoloji alanında pek çok firmada işçi ücretleri yükselmişti. Google çalışanları ise şirketin değerlendirme tekniğinin kariyerlerini olumsuz etkilediğini düşünüyordu. Pandemi etkisiyle dünya genelinde enflasyonda artışı yaşandı. Google gibi teknoloji şirketlerinin de gelirleri de benzer oranda arttı. Ancak çalışanlar bu gelir artışından pay alamadı. Hisse senetleri yükselirken maaşlar büyük ölçüde aynı kaldı.

CNBC’nin haberine göre; Google, performans incelemelerini ve promosyonlarını düzene sokma çabalarında değişiklikler yaptı. Belgelere göre, yöneticiler değişikliklerin çalışanlar için daha yüksek maaşlarla sonuçlanacağını söyledi.

Apple, Google ve Microsoft ortak bir iş yapıyor