Google arama güncellendi

Yayın tarihi: 3 Şubat 2021 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 2:57 pm

Google arama motoru sonuçları güncelleniyor. Google, Arama motorunu kullandığınızda görünen web siteleri hakkında daha fazla bilgi edinmenize yardımcı olacak yeni bir özellik sunuyor. Özellik belirli bölgelerde bugünden itibaren kullanılmaya başlayacak.

Bugünden itibaren arama motorunun yanında üç nokta simgesi görmeye başlayacaksınız. İster mobil ister masaüstünde olun bu noktalardan birine dokunduğunuzda, bağlantının diğer ucunda bulunan web sitesinin bir açıklamasını göreceksiniz. Buna göre yeni arama sonuçları aşağıdaki görseldeki gibi olacak.

Çoğu durumda, Google sizi hizmetlerinden birine yönlendirmediği sürece bu bilgiler Wikipedia’dan aktarılıyor olacak. Aradığınız şey hakkında verilerin nasıl sağlandığına dair bir açıklama göreceksiniz. Hiçbir açıklamanın bulunmadığı durumlarda, web sitesi hakkında ilk indekslendiği zaman gibi bazı temel bilgilere ulaşabileceksiniz.

Google arama

Google’a göre bu yeni özellik bir kaç şey yapmanızı sağlayacak. Birincisi, kullanıcıları ziyaret etmek üzere olduğunuz web sitesi hakkında ikinci bir arama yapma zahmetinden kurtarır. İkinci olarak Google, kullanıcıların daha bilinçli aramalar ve sonuçlar elde etmesine yarar sağlayacak. Daha önemli olan mali tavsiye gibi konularla ilgili bilgiler arıyorsanız içinizin rahat olmasına da katkısı olacak.

Ancak Google, Wikipedia’ya çok fazla değindiğ için, açıklamalar yalnızca web sitesinde bulduğunuz özetler kadar yararlı olacak gibi görünüyor. Neticede Wikipedia’daki içerikler de aradığınız şey hakkında mükemmel bilgiler içermiyor. Bunlara ek olarak, yeni özellik, kullanışlı bilgileri gizleyen modern arayüz tasarımı tuzağına düşüyor. Birisi üç nokta simgesine dokunacağını bilmiyorsa, Google’ın sağladığı ek bilgilerden yararlanamaz.

Oppo Reno5 Pro+ lansmanı yaklaşıyor!