Google AR teknolojisinde çok iddialı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 10:00 pm

Google’ın en büyük başarısızlıklarını listelesek, muhtemelen listenin en başlarında Google Glass macerası yer alacaktır. İlk duyurulduğu zamanlar 7’den 70’e herkesi heyecanlandıran, devam eden süreçte ise gerek yeterince iyi tanıtılmadığı gerekse de başlangıçta hiç de tahmin edilmeyen şekillerde kullanılabileceği yönünde şüpheler uyandırmaya başlayan bu teknoloji, maalesef başlamadan biten bir maceranın başrol oyuncusu olarak hafızlarda yer edinmişti.

Bununla birlikte özellikle günden güne artan “Metaverse” çılgınlığıyla yeniden gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojileri, başta Google olmak üzere birçok şirketi yeniden bu alanda çalışmaya itiyor.

 

Google Glass

Apple’ın gelecek yıllarda bu sektör için bir cihaz geliştirmek istediği ve hatta şimdiden bunun çalışmalarına başladığı sıklıkla konuşulan bir durum. Yeni ismiyle Meta, eski ismiyle Facebook’un da Project Cambria ile zaten bu sektöre çoktan giriştiği biliniyor. İşte rakiplerinin bu hamleleri karşısında Haziran 2020’de artırılmış gerçeklik konusunda bir uzman olan North firmasını bünyesine katan Google, o tarihten bu yana yeni bir sanal gerçeklik cihazı ve muhtemelen de bir gözlük üzerinde çalışıyor.

Muhtemelen diyoruz çünkü henüz bu konuda ne Google tarafından yapılmış bir açıklama var ne de Google’a yakın kaynaklar tarafından bu konuda sızdırılmış bir bilgi mevcut. Ancak Google, Google Glass ile yaşadığı hayal kırıklığını unutturmak ve geleceğin teknolojisi olarak gördüğü artırılmış gerçeklik pazarından payını almak için kesinlikle elinden gelen her şeyi yapacağa benziyor.

Telegram’dan oyunun kurallarını değiştirecek güncelleme