Google, Android Q Beta 5 güncellemesini yayınladı

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2019 Cuma 12:47 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2019 Cuma 12:47 pm

Google, bugün Pixel modelleri için Android Q Beta 5 güncellemesini yayınladı. Final sürümden bir önceki sürüm olduğu düşünülen Beta 5 ile sisteme küçük çaplı yenilikler ekleniyor. Google, bu güncelleme ile daha çok stabiliteye odaklanmış durumda.

Android Q Beta 5 ile asistan için büyük bir yenilik yapılıyor. Ekranın sağ ve sol tarafından yukarı doğru kaydırma yaparak asistanı aktif edebiliyorsunuz. Bu güncelleme ile ayrıca telefonu karanlık modda kullananlar için siyah boot ekranı da sisteme ekleniyor.

Android Q Beta nasıl yüklenir?

Google’ın açıkladığı telefonlarından birine sahipseniz; buradan Beta testlerine katılabilirsiniz. Pixel telefonunuzda açık olan Google hesabınız ile kayıt olabileceğiniz Beta testlerine katılmadan önce telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın.

Beta kaydınız onaylandıktan sonra ise; Ayarlar>Sistem>Sistem Güncellemeleri bölümünden Beta sürümünü indirebilirsiniz.

Android Q Beta ile gelen yenilikler neler?

Android Q’nün Beta sürümü ile iOS kullanıcılarının aşina olduğu konum servisi ayarları sisteme ekleniyor. Artık Android Q ile uygulamaların konum bilgilerinize erişmesine uygulamayı kullanırken ve asla olarak seçebileceksiniz.

Gizlilik konusuna odaklanan Google, fotoğraf ve videolarınızın uygulamalar tarafından erişilmesi konusunda bir takım iyileştirmeler de yapıyor.

Android Q ile karanlık tema özelliği sistem geneline ekleniyor. Bu sayede batarya ömründen tasarruf edebileceksiniz. Android Q ile sesli görüşmeler ve müzikler için Optus codec’i sisteme ekleniyor. Bu sayede yüksek çözünürlüklü ses çıkışı sağlanabiliyor. Google, açık kaynak kodlu AV1 codec sayesinde, medya oynatıcıda da iyileştirmeler yapıyor.

Akülü avuç taşlama makinesi inceleme altında