Goodyear, kendi kendini yenileyebilen lastik tanıttı

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 3:17 pm - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 3:51 pm

Goodyear, biyolojik olarak parçalanabilen bir sıvı kapsül kullanarak kendi kendini yeniyelebilen ve şarj edebilen bir lastik tanıttı.

Goodyear, lastiğin dişlerini yenileyebilen yeni bir lastik modeli tanıttı. ReCharge lastiği, biyolojik bir malzemeden yapılmış ve dünyanın en zorlu doğal malzemelerden biri olan örümcek ipeğinden esinlenen liflerle takviye edilmiş özel bir sıvı bileşik sayesinde yenilenebilen biyolojik olarak parçalanabilir bir lastik üretti.

Sürücüler, bu sıvı bileşiği içeren bir kapsülü tekerleğin merkezine yerleştirerek lastiklerini şarj edebilecekler. Goodyear Europe Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Mike Rytokoski şunları söyledi: ‘Goodyear, sürücülerin özel hareketlilik ihtiyaçlarını karşılamak istiyor. Bu hırsla, kişiselleştirilmiş ve kullanışlı elektrikli hareketliliğin geleceği için hazırlanmış bir konsept lastik yaratmak için yola çıktık.’

Lüksemburg Goodyear İnovasyon Merkezi’nin lider Tasarımcısı Sebastien Fontaine, ‘Goodyear recharge, kişiselleştirilmiş, sürdürülebilir ve sorunsuz elektrik hareketliliğini destekleyen bir konsept lastiğidir’ ‘diye ekledi.

Goodyear, teknolojisini sergilemek için sıra dışı konsept lastikleri yapma konusunda bir geçmişe sahiptir. Goodyear, tekerlek kaplamasının fotosentez gücünü kullanarak karbondioksiti (CO2) oksijene dönüştüreceğini iddia etti. Oksijen lastikleri, nemi yoldan bitkilere yönlendirir, bu da suyu kendi ağırlıklarının 26 katına kadar emer.