Gönüllü olmuştu: Prof. Dr. Özkan koronavirüs aşısının yan etkilerini anlattı!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 6:50 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 6:50 pm

Çin’in ürettiği koronavirüs aşısına gönüllü olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “İlk dozda bir günlük baş ağrım oldu ama ikinci dozda çok ciddi yan etkisi olmadı” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Çin’den getirilen Sinovac aşısının gönüllüsü oldu. Özkan, virüsten kurtulmanın tek yolunun aşı olduğuna işaret etti. Aşının yan etkilerine ilişkin konuşan Özkan, “Çin’den getirilen aşının deneme çalışmalarına ben de katıldım. İlk dozda bir günlük bir baş ağrım oldu ama ikinci dozda çok ciddi bir yan etkisi olmadı.

Ağrının nedenini bilemiyoruz aşıdan mıydı, psikolojik miydi? Ben de sonuçlarını merakla bekliyorum ama faz 3 çalışması olduğu için kurallarına riayet etmek gerekiyor. Onlar, ‘tamam bu faz 3 çalışması kırıldı’ dediği anda sonuçlarına bakılacak. O zaman anlayacağız ‘başağrısı yapan neydi?’ diye. Aşı çalışmaları bizim için çok önemli çünkü tek umudumuz aşı. Herhangi bir ilaç maalesef bunulamadı. Aşı çalışmalarının sonuçlarını merakla bekliyoruz. Bu süreçler çok hızlı olamıyor maalesef çünkü güvenli olması gerekiyor. Etkin olduğunu kanıtlamanız gerekiyor. Aşı çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah bizden de güzel haberler gelir.” ifadelerini kullandı.