Gondolda film keyfi başladı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2020 Salı 2:29 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 2:44 pm

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirilen Gondolda Film Keyfi etkinliğinin ilk gününde “7. Koğuştaki Mucize” filmi gösterildi.

Seyhan Nehri üzerindeki Gondol Marina’da gerçekleştirilen film gösterimi, salgın nedeniyle sosyal mesafe koşullarına uygun olarak dizayn edilen 8 gondoldan ve kıyıda aynı titizlikle hazırlanan oturma gruplarından izlendi.

Goldolda Film Gösteriminin ilk gününe eşi Nuray Karalar’la katılan Başkan Zeydan Karalar, Adanalılarla birlikte 7. Koğuştaki Mucize filmini izledi.

“ALTIN KOZA OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Etkinliğe katılan basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Zeydan Karalar, “Altın Koza Film Festivali Adana ve ülkemiz için son derece önemli bir etkinlik. Adana denince akla sinema ve Altın Koza gelir. Adana uzun yıllar sinemaya damga vuran, bu özelliği hala da devam eden bir şehir. Eskiden Adana’da çok sayıda bulunan yazlık sinemalarda gösterilen ve seyircinin ilgi gösterdiği filmler, bütün Türkiye’de de tutardı. Adana’nın ne denli önemli sanatçılar yetiştirdiğini bütün Türkiye biliyor. Dolayısıyla Altın Koza bizim olmazsa olmazımız” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR İŞ”

Salgın dolayısıyla festivalin bu yıl yapılıp yapılmaması konusunun çok tartışıldığını belirten Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi:

“Bu yıl sanal ortamda Altın Koza’yı yapmaya karar verdik. Tabii son gün ödülleri dağıtacağız ama sinemayı halkla da buluşturalım istedik. Gördüğünüz gibi çok değişik bir şey yaptı arkadaşlarımız. Sosyal mesafeye uyan gondollarla birlikte Adana’da, Türkiye’de örneği olmayan bir iş yaptık. Koronada herkes bunaldı artık, Stresten insanlar ne yapacaklarını şaşırdı. Biz de değişik bir şey yapalım dedik. Gondolda Film Keyfi on gün sürecek. Çok yoğun bir talep, ilgi var. Belki uzatırız on günü, on beş güne çıkarabiliriz” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Şehircilik Atölyesi, Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Altın Koza A.Ş. iş birliğinde düzenlenen “Gondol’da Film Gösterimleri”, festival ile eşzamanlı olarak 14 Eylül’de başladı. Etkinlik 7 gün boyunca devam edecek. Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirilen etkinlik, sinemaseverlere çok beğenilen bir film seçkisi sunuyor. Etkinliğe katılan izleyiciler için ayrılacak 8 gondolun yanı sıra, nehir kıyısı boyunca sosyal mesafeye uygun olarak 100 kişilik bir oturma düzeni hazırlandı.

“Gondol’da Film Gösterimleri” kapsamında 14 Eylül Pazartesi akşamı “7. Koğuştaki Mucize”; 15 Eylül Salı akşamı “Selvi Boylum Al Yazmalım”; 16 Eylül Çarşamba akşamı “Aile Arasında”; 17 Eylül Perşembe akşamı “Arkadaş”; 18 Eylül Cuma akşamı “Yozgat Blues”; 19 Eylül Cumartesi akşamı “Ölümlü Dünya”; 20 Eylül Cuma akşamı ise “Züğürt Ağa” filmlerinin gösterimleri gerçekleşecek.
Başlama saati 20.00 olan “Gondol’da Film Gösterimleri”ne ücretsiz olarak katılmak için sehircilikatolyesi.org adresinden kayıt yaptırılabiliyor.