Gökhan Zan’dan CHP’nin davetine yanıt: Utanacaksınız

Yayın tarihi: 18 Mart 2024 Pazartesi 11:53 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 1:42 am

TİP‘in adaylıktan çektiği Gökhan Zan, CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki’nin “Bizim saflarımıza geçsin, Cumhuriyet Halk Partisi’yle hareket etsin” çağrısına sert yanıt verdi. “Davet soslu tehditlere karnımız tok” ifadesiyle dikkat çeken Zan, “Gerçekler tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak ve olay yerine ilk gelen failler olarak utanacaksınız” dedi.

Seçimlere günler kala Tükiye İşçi Partisi’nde (TİP) ‘Gökhan Zan’ krizi patlak verdi. Parti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Gökhan Zan’ın adaylığını “Partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” ifadeleriyle geri çekti. Bu açıklamanın ardından ise Zan, “Adayım ve çekilmiyorum!” açıklamasını yaparak “TİP Genel Merkezinin beni adaylıktan çekme konusundaki açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı yoktur. Şantajla, montajla tehdide boyun eğmeyeceğim. Kişilik haklarıma yapılan saldırılara karşı korkmadım, korkmayacağım” diyerek tavrını ortaya koydu.

TİP’in bu kararının ardında AKP’nin Gökhan Zan’a para teklif etmesi olduğu iddia edildi. Bunların ardından CHP’den sürpriz bir çıkış geldi. CHP Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Zan’a CHP’ye katılma çağrısı yaptı. Tiryaki videosunda, “Kendisine adaylıktan çekilmesi yönünde çağrıda bulunan genel merkezinin çağrısını kabul edip çekilmesi gerekiyor. Bizim saflarımıza geçsin. Cumhuriyet Halk Partisi’yle hareket etsin. AKP’ye karşı bir mücadelesi varsa bunu Hatay’da en büyük mücahede eden örgütle kol kola yapsın. Gökhan Bey’in şahsı ve itibarına verilen zarardan dönmesinin tek noktası Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber Adalet ve Kalkınma Partisi’yle mücadeledir” ifadelerine yer verdi.

GÖKHAN ZAN’DAN YANIT GECİKMEDİ

Gökhan Zan’dan Hakan Tiryakiye yanıt ise gecikmedi. Twitter hesabından Hakan Tiryaki’nin videosuna yanıt veren Zan şu ifadeleri kullandı:

“‘Davet’ soslu tehditlere karnımız tok!

Hatay halkının iradesine yapmaya çalıştığınız suikastlara itibar etmeyecek, yolumdan asla dönmeyeceğim.

Hatay İttifakı, halkın ittifakıdır.

Bu ittifakın adayı olarak seçime giriyorum ve TİP amblemi altında bulunan Gökhan Zan ismine verilen her oy geçerlidir.

Ben de CHP yöneticilerini ve değerli CHP seçmeni kardeşlerimi, Hatay’ı kirli siyasetten arındırmak ve tertemiz bir sayfa açmak için bana destek olmaya davet ediyorum.

Gerçekler tüm çıplaklığıyla ortaya çıkacak ve “olay yerine ilk gelen failler” olarak utanacaksınız.

#DeğişmekŞart

Gökhan Zan

TİP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı”

Gökhan Zan ile görüştüğü iddia edilen AKP’li isimden açıklama

Kaynak: TELE1