Gökhan Özoğuz: Müslüman kıyafetine bürünmüş cahil zihniyeti…

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2019 Salı 4:17 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2019 Salı 4:17 pm

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, Madımak Katliamı’nın 26. yıl dönümünde sosyal medya hesabından, “O güzel canları yakan, şu an bile etrafta elini kolunu sallaya sallaya gezen, Müslüman kıyafetine bürünmüş cahil zihniyeti lanetliyorum” paylaşımında bulundu.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta gerçekleşen katliamda, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli yakılmıştı. Çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı yanarak ve dumandan etkilenerek hayatını kaybetmişti.

Gökhan Özoğuz, Madımak Katliamına ilişkin olarak sosyal medya hesabından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımını retweetleyerek, “O güzel canları yakan, şu an bile etrafta elini kolunu sallaya sallaya gezen, Müslüman kıyafetine bürünmüş cahil zihniyeti lanetliyorum” diye yazdı. Özoğuz, “Ülkemize, vatanımıza , milletimize, kültürümüze ve dinimize en büyük kötülüğü yapan bu zihniyet sonsuza dek yok olsun” dedi.