Gökhan Özoğuz ile Nedim Şener arasındaki tartışmaya Ali Türkşen de katıldı: Seninle benzer sebeple hapis yattığım için utanıyorum

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2019 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2019 Pazartesi 10:06 am

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz ile karikatürist Hasan Kaçan arasında sosyal medya hesapları üzerinden ’15 Temmuz’ tartışması yaşandı. Yaşanan tartışmalar üzerine Nedim Şener’in Gökhan Özoğuz’a cevap vermesine, Emekli Albay Ali Türkşen tepki göstererek ” seninle benzer sebeplerle hapis yattığım için utanç duyuyorum” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2016’da düzenlenen darbe girişiminin üçüncü yıl dönümünde Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz ile oyuncu Hasan Kaçan arasında tartışma yaşandı.

Gökhan Özoğuz, 15 Temmuz için hazırlanan bazı afişlere tepki gösterdiği paylaşımında “Bu çizimlerinden nefret ediyorum. Çok yanlış. Olayı sanki bütün Türk askeri yapmış gibi hissettiriyor. Türk askeri olgunun itibarını zedeler mi diye düşünmeden konması korkunç. Bu ülkeyi canı pahasına koruyan Türk askeridir. Bunlar derhal yasaklansın” ifadesini kullandı.

Özoğuz’un söz konusu paylaşımına tepki gösteren Hasan Kaçan ise “Çizimlerden değil darbecilerden nefret edeceksin Gökhan! Alçak darbeciler 251 evladımızı şehit etti Gökhan! 251 can toprak altında Gökhan! Büyüklerinden hiç bir şey öğrenmediysen, şehit evinde edeple susulacağını da mı öğrenmedin Gökhan! Bu memleket şehit evi Gökhan! Sus Gökhan!” diye yazdı.

Bunun üzerine Özoğuz, “Hasan biz senden iyi biliriz vatanı milleti kayıtsız şartsız sevmeyi de, darbeyi nasıl lanetleyeceğimizi de, o geceki 252 tane şehidimizi nasıl yad edeceğimizi de. O afişlerde darbeci askerlerin resimleri olmadığı sürece Türk askerini temsil eder. Askerimizi de yedirtmeyiz” dedi.

NEDİM ŞENER’DE TARTIŞMAYA DAHİL OLDU

Gökhan Özoğuz’un ‘Türk askerinin itibarını zedelediğini’ düşündüğü afişlerin kaldırılmasını istemesi sonrasında Nedim Şener ” vladım, onların FETÖ’nün askeri olduğunu en iyi Türk askeri biliyor. İçerisindeki pisliği de tek tek çıkartıyor. Sen canını sıkma bu millet, haini de, korkağı da, fırsatçıyı da, uyanıkları da tanıyor. Anladın sen onu…” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ ALBAY ALİ TÜRKŞEN’DEN NEDİM ŞENER’E CEVAP

Nedim Şener’in Gökhan Özoğuz’a verdiği cevap sonrasında Emekli Albay Ali Türkşen’de tartışmaya dahil olarak ” Nedimciğim ben emekli bir Türk askeri olarak o resimdekilerin FETÖ’cü olduğunu bilmiyorum mesela. Artık seninle benzer sebeplerle hapis yattığım için utanç duyuyorum. Keşke boşuna yatırmasalardı seni de. Zaten böyle döneceğini bilseydi uzun abin kıyamazdı sana. Sen anladın onu… ”  dedi.