Gökhan Günaydın AKP’nin İmamoğlu planını anlattı: ‘Bu davayı hatırla’ diyorlar

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:16 pm - Güncelleme: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 10:17 pm

CHP’li Gökhan Günaydın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki ‘Ahmak Davası’nda AKP’nin planını anlattı. Günaydın, “Ekrem İmamoğlu’na ‘Bak bu davayı hatırla. Bu davayı canımız ne zaman zaman güncelleyebiliriz’ diyorlar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen ‘Ahmak Davası’ hakkında bir gelişme paylaştı. Günaydın’ın paylaşımında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyanın durumunu yazıyla sormasına ve İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin de dosya için atama bekliyoruz şeklinde yanıt verdiği görüldü.

Günaydın, TELE1’de bu gelişmenin arkasında yapılmak istenenleri anlattı. Kendisinin de ceza hukukçusu olduğunu belirten Günaydın, “Birinci soru şu Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bunu niye merak ediyor? İkinci ve daha önemli soru şu Anadolu Cumhuriyet Başsavcısının önünde UYAP var portal var hangi dosyanın hangi noktada olduğunu çok iyi biliyor. Diyelim ki o portalda o bilgi yok güncel bilgi, açar İstinaf mahkemesinde hakime sorar. Bu kadar basittir. Herkes birbirinin arkadaşıdır. Zaten yazıyla soruyor. ‘Yazıyla’yı büyük harflerle yazmak lazım. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi de yazıyla cevap veriyor: ‘Dosyaya atama beklenmektedir. Atama sonrası gerekli yürütmeler yapılacaktır’ diyor.

İmamoğlu hakkındaki ‘Ahmak Davası’nda gelişme!

”BAK BU DAVAYI UNUTMA’ DİYORLAR’

Bu vakanın olağan dışı bir durum olduğunu vurgulan Günaydın şöyle devam etti:

“Peki ne yapmaya çalışıyorlar? Şöyle yapmaya çalışıyorlar: Ekrem İmamoğlu’na demeye çalışıyorlar ki ‘Bak bu davayı hatırla. Unutma bu davayı. Evet biz bu davayı canımız ne zaman zaman güncelleyebiliriz'”

‘BİZİM DE BİR PLANIMIZ VAR’

Günaydın, davanın cumhurbaşkanlığı adaylığı süreciyle ilintisi hakkında şunları söyledi:

“Üç aşamalıdır hükmün kesinleşmesi. İlk derece mahkemesi karar verir. O karar İstinaf mahkemesinde onanırsa yani Bölge Adliye Mahkemesinde bir son yargı yolu vardır temyiz olağan yargı Yolları üzerinden Yargıtay’a gidilir. Yargıtay da onarsa hüküm kesinleşir. Ondan sonra karar düzeltmesi gibi olağanüstü yollar vardır ama o yollardan bir şey döndürmek neredeyse olanaksızdır. Dolayısıyla arkadaşlar ikinci aşamadalar daha da zamanları var. Daha da zamanları var ama bizim de bir planımız var. Hep beraber yaşayacağız göreceğiz. Hani derler ya senin bir planın vardır ama aslında yaşam kendisi sana bir plan kuruyordu yaşayacağız göreceğiz hep beraber.”

Kaynak: HABER MERKEZİ