Gökçek’in başkanlığını yaptığı Osmanlısporu’a stad şoku!

Yayın tarihi: 4 Kasım 2019 Pazartesi 9:51 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2019 Pazartesi 9:51 pm

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Yenikent Stadı’nın Osmanlıspor’a 25 yıllık bedelsiz tahsisi mahkeme kararıyla kaldırıldı. Stad, yeniden ABB bünyesine devredildi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in başkanlığını yaptığı Osmanlıspor’a 25 yıllığına ücretsiz verilen ve adı “Osmanlı Stadyumu” olarak değiştirilen Yenikent Stadyumu, yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Gökçek sonrası başkanlığı yürüten Mustafa Tuna döneminde ABB Meclisi’nda yapılan oylamada, Osmanlıspor’la imzalanan sözleşme iptal edilmişti.

ABB’nin 11 Eylül 2018 tarihinde oy birliğiyle aldığı karar, Osmanlıspor Kulübü’ne tebliğ edilmişti. Tesislerden çıkmayan Osmanlıspor’un için, Mustafa Tuna döneminde dava açılmış, Mansur Yavaş döneminde de tebligat gönderilmişti. Mahkeme, ABB lehine verdiği kararda, Osmanlıspor’un stadı tahliye etmesi gerektiğini bildirdi. Mahkemenin stadyumu tahliye emri, dün zabıta ve polis tarafından Osmanlıspor yönetimine tebliğ edildi. ABB’nin tasarrufuna alınan stadyumun, yasalara uygun biçimde devri için ABB yetkilileri ile Ankara Spor ve Osmanlı Spor yönetimi arasındaki görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.