Gökçek’in Ankapark yöneticisine bir kıyağı daha… Ankara’yı donamış…

Yayın tarihi: 22 Şubat 2020 Cumartesi 6:34 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi 6:35 pm

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkan iken görevden alınan Melih Gökçek, park ve bahçelere konulması amacıyla istifasından üç ay önce 81 milyon TL’lik kentsel donatı malzemesi aldığı ortaya çıktı. Milyonlarca liralık malzemeler için anlaşma sağlanan şirketin ortağının, Gökçek’in batık projesi Ankapark’ın da yönetim kurulu başkanlığını yaptığı öğrenildi.

Melih Gökçek’in çiftliği: Belediye kasasından 253 bin liralık kanguru, iguana…

Birgün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından 23 yıl yürüttüğü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Melih Gökçek’in, istifasından üç ay önce milyonlarca liralık kentsel donatı malzemesi aldığı belirlendi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın mali hesaplarına göre, 81 milyon TL’ye mal olan malzeme alımı için Gökçek’in, batık projesi Ankapark’ın Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüten Levent Kutlucan’ın şirketi ile el sıkışıldı.

Melih Gökçek’in, “Ankara’ya yılda 10 milyon turist” getirecek dediği ve 1 milyar 450 milyon TL harcayarak yaptırdığı Ankapark’ın yönetiminde yer alan isimlere, istifasından hemen önce milyonlarca liralık ihale verdiği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın, “Dekoratif Kentsel Donatı Elemanları Alımı İşi” ihalesini, Wonderand Eurasia’nın (Ankapark) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Levent Kutlucan’ın ortağı olduğu Park Kent Mobilyalar isimli şirket kazandı.