Gökçek’e takılan dilekçe 2,5 yıl sonra yanıtlandı

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 1:39 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2019 Pazartesi 1:39 pm

Halkevleri’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Gökçek’e takılan dilekçesi 2,5 yıl sonra yanıtlandı.

Halkevleri’nin Mithatpaşa Caddesi yakınındaki Mimar Kemal İlkokulu öğrencilerinin güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmesi için trafik düzenlemesi yapılması talebiyle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) verdiği dilekçeye yanıt 2,5 yıl sonra geldi.

Sendika.org’ta yer alan habere göre Melih Gökçek’in başkanlığı döneminde Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi, öğrencilerin okul yolunda söküm faaliyetlerinin ardından gerekli önlemlerin alınmaması üzerine imza toplayarak belediyeye başvurmuş ancak ne Gökçek döneminde ne de yerine atanan Mustafa Tuna döneminde bu başvuruya yanıt verilmişti.

31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte ABB’de AKP ve öncüllerinin 25 yıllık devri kapandıktan sonra 2,5 yıldır beklemede olan dilekçenin yanıtı da geldi. ABB, Mithatpaşa, Yüksel caddelerinde ve Bayındır-2 Sokak’ta gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı fakat ilgili alanlarda Ankara Valiliği Emniyet Müdürlüğü’nce denetim yapılması gerektiği yönündeki yanıtını Halkevleri Genel Merkezi’ne iletti.

Ne olmuştu?

Bundan 2,5 yıl önce Ankara’da Mimar Kemal İlkokulu öğrencilerinin okul yolu üzerinde bulunan Mithatpaşa Caddesi sökülmüş, çocuklar trafik ışığı ve yaya geçidi olmayan bir yolda okula gelip gitmeye devam etmişti. Özellikle kış aylarında ve trafiğin yoğun olduğu saatlerde öğrenciler açısından tehlikeli bir durum açığa çıkmış, Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi duruma müdahale etmişti.

Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, okul giriş ve çıkış saatlerinde önlüklerini giyerek trafiği denetlemiş, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidiş-gelişini sağlamıştı. Meclis bu süreç boyunca trafiğin çocuklar için güvenli hale getirilmesi talebiyle bölge halkından imza toplamıştı.

Trafik polisi ancak Eğitim Hakkı Meclisi gönüllülerinin cadde üzerinde günlerce trafik denetimi yapmasının ardından bölgeye gelmiş ve gönüllülerin trafik denetimi yapamayacağını söylemiş, gönüllüler ise çocukların güvenliği alınmadan caddeyi terk etmeyeceklerini söylemişti.

Velilerin tepkisi üzerine polis, trafik denetimi başlatmak zorunda kalmıştı. Trafik denetiminin birkaç gün sonra kaldırılmasının ardından, Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi 13 Ocak 2017’de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulunmuştu.