Mansur Yavaş’ın gündeme getirdiği, Gökçek ‘peşkeş’inin belgeleri ortaya çıktı

Yayın tarihi: 26 Kasım 2019 Salı 10:55 am - Güncelleme: 26 Kasım 2019 Salı 11:35 am

Melih Gökçek’in, eski Refah Partisi Milletvekili Hüsamettin Korkutata ve ailesinin şirketlerine kiralanan otopark ve mal teminlerinin düşük kira bedelleri ortaya çıktı. Belgelere göre; Gökçek, eski milletvekili Korkutata ve ailesine çok sayıda tesisi yok pahasına kiralamış.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in, eski Refah Partisi Milletvekili Hüsamettin Korkutata ve ailesinin şirketlerine kiralanan otopark ve mal teminlerinin düşük kira bedelleri ortaya çıktı. Hüsamettin Korkutata’nın oğlu Serkan Korkutata’nın Sönmez LTD ŞTİ’ye verilen 1546 araçlık Göksu Parkı otoparkının, yıllık 315 bin TL’ye kiralandığını belgeledi. Müfettişler, alınması gereken 315 bin TL’nin de tamamının alınamadığını tespit etti.

Cumhuriyet’ten Sena Yaşar’ın haberine göre; ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın belediye meclisi toplantısında gündeme getirdiği, “Melih Gökçek’in Korkutata ailesine kiraladığı otopark ve mal teminlerinin” belgeleri ortaya çıktı. Belgelere göre, Korkutata’nın oğulları Serkan ve Fuat Korkutata, 2013-2017 yılları arasında 9 farklı şirket ile belediyeden 56 ihale aldı. 9 ihalenin toplam tutarının ise 256 milyon lira olduğu belgelendi. ABB’de incelemelerde bulunan müfettişler; belediyenin ANFA şirketi aracılığıyla kiraladığı yerlerin, düşük fiyatlarda tutulduğunu belirtirken, teminler açık ihale usulü ile yapılacak olsa kira bedellerinin daha yüksek tutulacağını kaydetti.

 

Ankara’da Melih Gökçek dönemi imar tartışması! AKP’li Murat Köse: ‘İmar konularında yapılanları anlatayım mı?’

Serkan Korkutata’nın sahibi olduğu Sönmez LTD ŞTİ’ye belediyeden düşük fiyatlarla temin edilen yerler ve bedelleri şöyle:

Göksu Park içinde bulunan 1546 araç kapasiteli bir otopark, KDV hariç yıllık 315 bin TL’ye, 25 yıllığına kiralandı. Sözleşmede, araç başı fiyat 0.85 TL olarak tutuldu. Müfettişler, otoparkın aylık ortalama gelirinin 1 milyon TL’nin üzerinde olmasına karşın, yıllık kirasının oldukça düşük tutulduğuna dikkat çekti. Öte yandan, incelemelerin sonunda 315 bin TL’lik kira tutarının da henüz tamamının ödenmediği ortaya çıktı. Kirası ödenmeyen otoparkla ilgili hukuki süreç başlatıldı.

Göksu Parkı’nın içindeki 62 kişilik sinema, 2 adet tuvalet, 6 adet spor sahası, 6 adet eğlence alanı ve kafe; KDV dahil aylık 10 bin TL’ye, 10 yıllığına kiralandı.

Harikalar Diyarı’nın içindeki 3 adet büyük oyun alanı, 6 adet büfe, 2 adet dükkân, 3 çay bahçesi, 3 açık oturma alanı, Masal Adası işletmeleri, 2 adet tuvalet, depolar ve trenler, KDV hariç aylık 7 bin TL’ye 10 yıllığına kiralandı.

Mogan Gölü Parkı’nın içindeki raylı tırtıl ve tren alanı, zincirli uçan sandalye ve trambolin, 1 adet açık havuz, 1 adet akülü araç pisti, 1 adet GO Cart pisti, 1 adet büfe, KDV hariç aylık 4 bin 500 TL’ye 10 yıllığına kiralandı.

Öte yandan; Serkan Korkutata’nın sahibi olduğu bir diğer şirket olan Başkent Eğlence Merkezi LTD. ŞTİ’ye, Altınpark’ın içindeki, 8 vagon ve 1 çekici kupasından oluşan Gezi Tren işletmesi aylık 1250 TL’ye, 10 yıllığına kiralandı. Yine Serkan Korkutata’nın sahibi olduğu Koru Grup LTD ŞTİ’ye, One Tower’ın önünde bulunan 920 metrekarelik iş yeri de aylık yalnızca 2 bin 500 TL’ye, 10 yıllığına kiralandı.