Gökçe Gökçen: Şule Çet için adalet istiyoruz

Yayın tarihi: 7 Şubat 2019 Perşembe 10:02 am - Güncelleme: 7 Şubat 2019 Perşembe 10:02 am

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Şule Çet cinayeti sanıklarının yargılandığı davanın dün gerçekleşen duruşmasını değerlendirdi.

 

Gökçen davada yaşananların kamuoyu vicdanını zedelediğini belirterek ‘’Tecavüze uğradıktan sonra öldürülen bir genç kadının, bekaretini, bira içip içmediğini sorgulayan sanık avukatları ve Şule Çet’in erkek arkadaşının eve gelip gelmediğini soran mahkeme heyeti kadın mücadelesinin neden hayati olduğunu kanıtlıyor’’ dedi. Ayrıca ’Bir kadının bira içmesi, bakire olmaması veya erkek arkadaşını evinde misafir etmesinin tecavüzü ya da cinayeti haklılaştıracağı anlayışını sanık avukatlarında tekrar gördük. Mağdurun yargılandığı, tecavüzcünün haklı çıkarıldığı bu düzeni reddediyoruz’’ dedi.

Gökçen: ‘’Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi ve uygulanan ‘tahrik indirimleri’ potansiyel katillere ve tecavüzcülere cesaret veriyor, kadınları tedirgin ediyor, günlük yaşamdan dışlıyor’’ ifadelerini kullandı.

Gökçen sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Talebimiz ağırlaştırılmış müebbettir. Şule Çet’in ve öldürülen kadınların asıl katili işine geldiği durumda tecavüzü de cinayeti de meşru görebilen erkek egemen zihniyettir. Kadın mücadelesini dayanışmayla selamlar, yanlarında olduğumu bildiririm’’ dedi.

Şule Çet davasında sanıklardan skandal savunma!

Gökçen: Çorlu tren faciasının hesabı hala verilmedi