Gökbakar: Ev göz göre göre yandı, helikopterler bari bir su atsaydı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 10:36 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 9:24 am

Türkiye’nin birçok il ve noktasında orman devam eden orman yangınları 9’uncu gününde. Muğla’nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde etkili olan yangın sebebiyle yurttaşlar tahliye edildi. Marmaris’te yazlığı olan ve yangınları yakından takip eden Şahan Gökbakar ise komşusunun evinin göz göre göre yandığını söyledi. Gökbakar, helikopterlerin müdahale etmediğini vurguladı.

Türkiye’yi saran orman yangınları devam ediyor. Marmaris’te yazlığı bulunan Şahan Gökbakar, yangınların çıktığı ilk günden beri ekiplere destek veriyor. Olay yerinden paylaşımlarını sürdüren Gökbakar, yangın bölgesinden yaptığı canlı yayınlarla sosyal medya hesabından yardım istemeye devam ediyor.

Sık sık yardım çığlıklarını duyurmaya çalışan Şahan Gökbakar, dün yangınların çevre evlere ulaşmak üzere olduğunu duyurmuştu. Sabaha karşı tekrar paylaşım yapan Gökbakar, yangınların ulaştığı boyutu sosyal medya hesabından paylaştı.

Gökbakar, yayınladığı videoda şu ifadelere yer verdi:

“GÖZ GÖRE GÖRE…”

Sevgili dostlar söylediğim gibi yangın maalesef evi sardı. Komşumuzun evi göz göre göre yandı. Ev alevler içinde. Yazık, yazık, yazık… Burada ortalık karıştı. Çok kötü çok. Gündüz size bu evi gösterdim, çatısını gösterdim ve dedim ki bu yangın buraya gelecek. Canına yandığımın helikopteri bir-iki su atsa evi ıslatsaydı, ev soğusaydı da yangın geldiğinde bari geç alev alsaydı. Yapacak hiçbir şey yok şu an. Maalesef…

Evin sahibi İsmail Bey’i üç defa aradık ama maalesef telefonu kapalı, ulaşamadık. Saat 04.00 ve bununla uğraşıyoruz. İnanın yapacak hiçbir şey yok.

“MÜDAHALE YETERSİZ OLUNCA…”

Maalesef yetersiz müdahaleler bu şekilde sonuçlar doğuruyor. Müdahale yetersiz olunca zamanında olmayınca bu şekilde alev alev insanların evleri yanıyor. Ahşap bir evdi sanırım. Of of çöktü ev. İtfaiyemiz maalesef burada değil. Halbuki bir saat önce gelinseydi ama onlar da öbür tarafı bırakamadı.  Allah yardımcımız olsun.

Şahan Gökbakar isyan etti, helikopter geldi