Göçmenlerin kaçırdığı tankeri ordu ele geçirdi

Yayın tarihi: 28 Mart 2019 Perşembe 10:29 am - Güncelleme: 28 Mart 2019 Perşembe 12:20 pm

Libya açıklarında kaçırılan Palau bayraklı ‘Elhiblu 1’ isimli tanker, Malta ordusu tarafından kontrol altına alındı.

Göçmenlerin kaçırdığı tanker Malta ordusu tarafından kontrol altına alındı. Malta ordusu Tuzla’dan 22 Mart’ta hareket eden ve dün Libya’ya dönmek istemeyen göçmenler tarafından Libya açıklarında ele geçirilen Palau bayraklı ‘Elhiblu 1’ tankerinin kontrolünü ele geçirdi.

AP ajansının aktardığına göre Malta Silahlı Kuvvetleri özel bir operasyon düzenlediği tankeri içindeki mürettebat ve göçmenlere birlikte Malta’ya götürüyor.

Ne olmuştu?

Türkiye’den yola çıkan tanker gemisi, Libya açıklarında kurtardığı göçmenler tarafından kaçırıldı. İtalya İçişleri Bakanı, Salvini, geminin kurtarılması için Libya Sahil Güvenliğine harekete geçmesi çağrısında bulundu.
İtalya İçişleri Bakanı Metteo Salvini’nin yaptığı açıklamaya göre, geminin mürettebatı Libya açıklarında kurtartığı göçmenleri Trablus limanına bırakmak istedi. Ancak Libya’ya dönmek istemeyen göçmenler geminin kontrolünü ele geçirdi.

Kaptanı Türk olan ve Türkiye’den hareket eden “El Hiblu 1” adlı gemiy, kurtardığı göçmenler tarafından kaçırıldı. Göçmenlerin gemiyi Malta’ya götürmek istedikleri iddia edildi. İtalya basını, Libya’dan hareket ettikten kısa süre sonra tekneleri batan 108 göçmenin, bu Türk tankeri tarafından kurtarıldığını ve Trablus’a geri götürülmekte olduklarını anladıklarında gemiyi kaçırdıklarını duyurdu.

Göçmenlerin kaçırdığı tanker

ROTA DEĞİŞTİ

İtalyan basını ve yetkililer, geminin Malta’ya doğru rotasını değiştirdiğini belirtiyor. İtalyan basını Küçükyalı’dan yola çıkan tankerin, Trablus’a gitmekteyken bu olayın cereyan ettiğini; tankerin, Malta ya da Lampedusa adasına doğru rotasını değiştirdiğini duyurdu. Göçmenlerin kaçırdığı tanker