Göçmenler barınma merkezinden kaçtı, Osmaniye karıştı

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 8:45 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 8:45 am

Osmaniye’de geçici barınma merkezindeki göçmenler kaçtı. Sosyal medyadan bazı göçmenlerin yakalanarak vatandaş tarafından darbedilerek yakalandığı görüntüler yayınlandı.

Osmaniye Valiliği göçmenlerin Cevdetiye ilçesinde bulunan geçici barınma merkezinden kaçtıkları açıkladı. Bölgedeki yerel gazeteci Hasan Tolga Balcılar’ın paylaştığı görüntülere göre, barınma merkezinden bazı kişilerin kaçtığı görülüyor. Bu sırada merkezde silah sesleri duyuluyor.

Yine görüntülere göre bölgede yaşayanlardan bazıları merkezden kaçan göçmenlerin peşine düşüyor. Yakalanan bazı göçmenler darbediliyor. Bölgedeki jandarmanın ise olayları önlemekte yetersiz kaldığı görülüyor.

Bu arada Osmaniye Valiliği’nden yapılan açıklamada “Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan bir grup yabancı bu akşam saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada kaçak 35 göçmenden 24’ünün yakalandığı belirtildi.

59 kaçak göçmen organizatörleriyle beraber yakalandı

Kamyon arızalanınca kaçak göçmenler ormana kaçtı