Göçmen krizi büyüyor! Belarus Avrupa’yı tehdit etti

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 8:19 am - Güncelleme: 12 Kasım 2021 Cuma 8:19 am

Polonya-Belarus sınırlarında göçmenlerin toplanması devam ederken, Avrupa Birliği (AB) göçmenleri Belarus’a taşıyan havayollarına karşı yaptırımları değerlendiriyor. Öte yandan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ise Birlik’in göçmen krizi nedeniyle ülkeye ek yaptırım uygulaması halinde, Avrupa’ya gaz tedarikini kesme tehdidinde bulundu.

Polonya-Belarus sınırındaki göçmen krizi, Avrupa Birliği’ni endişelendirmekle kalmadı, Brüksel ve Moskova’yı da karşı karşıya getirdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Rusya, Polonya-Belarus sınırındaki göçmen krizinden dolayı kaygı duyduğunu açıkladı, krizde payı olduğu suçlamalarını reddetti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Avrupa Birliği’nin, Orta Doğu ülkelerinden Belarus’a göçmen taşıdığı gerekçesiyle Rus havayolu şirketi Aeroflot’a yaptırım uygulamayı değerlendirdiği yönündeki haberlere tepki gösterdi. Peskov, “Bu çılgınlık olur” dedi.

THY Irak, Suriye ve Yemen yolcularını taşımayacak

Peskov, Rusya’nın göçmen krizine müdahil olmadığını, aksine sorunun çözülmesi için uğraştığını söyledi. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuyla ilgili olarak Belarus lideri Aleksandr Lukaşenko ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le görüştüğünü belirtti.

Aeroflot şirketinin de göçmen trafiğine karışmadığını açıkladığını vurgulayan Peskov, “Eğer bazı şirketler bunu yapıyorsa bile, bu uluslararası hukukun ihlali anlamına gelmez” dedi.