Göç İdaresi, Suriye’ye dönen sığınmacı sayısını pankartla duyurdu

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 10:10 am - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 10:10 am

Göç İdaresi Başkanlığı sığınmacılar ve kaçak göçmenlere ilişkin son verileri hizmet binalarına asılan pankartlarla duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı son günlerin gündemi olan kaçak göçmen ve sığınmacılara ilişkin çalışmaları hizmet binasına asılan pankartlarla açıkladı.

Pankartta “Son 5 yılda 2 milyon 590 bin 552 düzensiz göçmenin sınırlarımızdan yasa dışı yollarla ülkemize girişi engellendi. 1 milyon 200 bin 392 düzensiz göçmen yakalandı. 320 bin 783 düzensiz göçmen ülkelerine sınır dışı edildi. 635 bin 517 düzensiz göçmen ülkemiz üzerinden Avrupa’ya geçti. 494 bin 414 Suriyeli sığınmacı ülkesine gönüllü geri dönüş yaptı” denildi.

Pankartlarda kaçak göçle mücadeleye ilişkin ise, “Doğu ve güney sınırlarında 1028 kilometre güvenlik duvarı tamamlanmış, kalan 288 kilometresi devam etmektedir. Sınırlar termal kameralar, elektro-optik kuleler, İHA’larla sürekli olarak izlenmektedir. Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölgeler oluşturulmuştur. Güvenli hale getirilen bölgelerde briket evler ve insani yardım faaliyetleri yapılmaktadır. Göçe kaynaklık eden Suriye ve Afganistan’a insani yardım faaliyetleri yapılmaktadır” bilgisine yer verildi.

Geri Gönderme Merkezlerinin kapasitesinin 20 bine yükseltildiğine işaret edilen pankartlarda, kişisel akınlar için geçici barınma merkezlerinin kurulduğu hatırlatıldı. Ayrıca pankartlarda, insan ticareti mağdurları için sığınma evlerinin oluşturulduğu bildirildi.

Öte yandan pankartların, 81 ildeki göç müdürlüklerine, geri gönderme merkezlerine ve kamplara da asılacağı öğrenildi.

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler