Gmail uygulaması müthiş özelliklere kavuşacak

Yayın tarihi: 10 Eylül 2021 Cuma 8:09 am - Güncelleme: 10 Eylül 2021 Cuma 8:09 am

Google, Gmail mobil uygulamasına Google Meet üzerinden doğrudan arama yapılabilecek daha büyük bir Çalışma Alanı güncellemesi yayınlayacak.

Daha hızlı ve bire bir görüşmeler için iş arkadaşlarınızı ve diğer kişileri arayabileceksiniz. Google, Gmail için bu özelliği koronavirüsün hayatımıza getirdiği kısıtlamaları göz önünde alarak sunduğunu duyurdu. Artık insanlar evlerinden çalışıyor ve çoğu şey dijital olarak hallediliyor. Hal böyle olunca görüşmelerin de online ortamda gerçekleşmesi söz konusu. Yeni özellikler evden çalışan kişilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik tasarlanmış.

Meet uygulaması sonunda arama özelliği alacak. Çalışma Alanındaki değişiklikler, Gmail’i her türlü etkinlik için bir merkez haline getiren daha kapsamlı bir yeniden tasarım da olarak karşımıza çıkaracak. Google da diğer uygulamalar gibi kendi platformlarını geliştirmeye yönelik adımlar atıyor. Malum son zamanlarda sosyal medya uygulamaları arasındaki rekabet hiç olmadığı kadar ciddi.

Yenilenen özelliklerle e-posta, sohbetler, alanlar ve Meet arasında daha kolay gezinmek mümkün olacak. Ayrıca gelişmiş yönetici ve güvenlik araçları eklenecek. Kurumsal kullanıcılar bu değişiklikleri bugünden itibaren kullanmaya başlayacak, ancak günlük Gmail sahipleri güncellemeyi daha sonra alacak. Böylece Gmail, Microsoft Outlook’a çok benzer şekilde, yalnızca e-posta ve ara sıra yapılan toplantılar için değil, tüm ofis iletişimleri için bir ağ geçidi haline geliyor. Google, Office ile doğrudan rekabet ediyor. Bu nedenle özellikler ikili arasındaki rekabeti daha da kızıştıracak.

Twitter akış özelliği büyük tartışma yarattı: Instagram ile kardeş olacaklar