Gmail gönderileri Google Fotoğraflar ‘a kayıt edilebilecek

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2021 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 1:07 pm

Gmail’de bir dahaki sefere resim eki içeren bir e-posta aldığınızda, dosyayı kaydetmeniz için size başka bir yol sunan yeni bir seçenek bulabilirsiniz. Yeni “Fotoğraflara Kaydet” özelliği, resimleri doğrudan Gmail hesabınızdan Google Fotoğraflar ’a kaydetmenize olanak tanıyacak.

Dosyaları Google’ın resim depolama hizmetine kaydetmeden önce manuel olarak indirmeye gerek yok, ancak bu özellik şu anda yalnızca JPEG ekleri için mevcut. Bir eki önizlerken, yeni seçeneği sağ üst köşedeki menüde bulacaksınız. Ancak, dosyanın önizlemesini yapmakla uğraşmak bile istemiyorsanız, özelliği “ Drive’a Ekle” düğmesinin hemen yanındaki ekte bir düğme olarak bulabilirsiniz. Fotoğraflara Kaydet, yalnızca kişisel hesapları olanlar da dahil olmak üzere tüm Gmail kullanıcılarına sunulmaya başladı.

Tamamlanması 15 gün sürecek aşamalı bir sunum, bu nedenle özelliği almanız biraz zaman alabilir. Özelliğe zaten erişiminiz varsa, hizmet ücretsiz sınırsız depolama alanı sunmayı durdurmadan önce Google Fotoğraflar’a istediğiniz kadar dosya kaydetmek için birkaç gününüz kaldı.

1 Haziran’dan sonra, yüklediğiniz herhangi bir fotoğraf veya video, Gmail, Çalışma alanı belgeleriniz, slaytlarınız ve e-tablolarınız ile paylaşılan 15 GB sınırına dahil edilecektir. Pixel cihazınız olmadığı sürece, bundan sonra ek depolama alanı için ödeme yapmanız gerekecek. Yeni özellik devrimsel nitelikte bir değişikliği beraberinde getirmeyecek ancak kullanım açısından oldukça hızlı ve kullanışlı olacağı kesin diyebiliriz.

Borcu olanların kripto paralarına el konulabilecek