GM elektrikli araç yatırımlarına devam ediyor

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2022 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2022 Cumartesi 4:01 pm

Elektrikli araçların benimsenmesi ABD’de tepe noktasına ulaşmış durumda gibi görünüyor. Amerikan yollarında giderek daha fazla EV’nin ortaya çıkmasıyla birlikte, otomobil üreticileri ve şarj ağları, bu EV’leri hareket halinde tutmak için giderek daha kritik güç altyapısı oluşturmaya çalışıyor.

Perşembe günü GM, kıyıdan kıyıya ulusal bir DC hızlı şarj ağı kurmak için Pilot Company ve EVGo ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

GM’nin EV yetkilisi Travis Hester Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında, “Halka açık şarjın büyük resmindeki eksik parça, doğuyu batıya, kuzeyi güneye, bir metro alanını diğerine bağlayan otoyol koridorlarıdır.” dedi.  “Ülke genelinde araçları ve insanları hareket ettiren hayati bir ağ oluşturuyorlar. Kırsal alanlar da özellikle bu alanlarda DC hızlı şarj eksikliğinden etkilenebilir.”

 

elektrikli araç

Ağ,  Amerika’nın karayolları boyunca her 50 kilometrede bir “kentsel ve kırsal toplulukları, Doğu ve Batı Kıyılarını ve farklı metropol alanlarını birbirine bağlayan” 500 istasyonda 2.000 şarj istasyonu sunacak. Pilotların mevcut Flying J seyahat merkezlerini temel alan ve EVGo’nun eXtend hizmeti tarafından yönetilen “Pilot Flying J” ve “Ultium Charge 360” istasyonları olarak ortak markalaşacaklar.

 

İstasyonlar, 350kW’lık bir maksimum şarj oranı sunacak. Piyasada henüz maksimum gücü kullanabilen pek çok EV yok, ancak istasyonlar akımı otomatik olarak belirli aracın işlemek için tasarlandığı her şeye indirecek. GM sahipleri özel rezervasyonlar ve ücretlendirme seanslarında indirimler gibi bazı ek avantajlar alacak olsa da, bu konumlar tüm EV markaları için erişilebilir ve uyarlanabilir olacak.

 

Yeni ulusal ağın ilk istasyonlarının 2023’ün başlarında çevrimiçi olması bekleniyor. Burada yolcular, dinlenme alanlarındaki WiFi’den tesis bünyesindeki restoranlara, taze şarküteri, kahve seçeneklerine kadar çeşitli yol kenarı olanaklarına erişebilecekler.

Lenovo, Güvenlik Açığı olan 70 dizüstü bilgisayar modeliyle ilgili Güvenlik Uyarısı yayınladı