GlassHouse’un yüzde 100 hissesinin e& enterprise’e satışına ilişkin hisse devir sözleşmesi imzalandı

Yayın tarihi: 26 Haziran 2024 Çarşamba 6:57 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2024 Çarşamba 6:57 pm

Türkiye’nin lider BT altyapı hizmet sağlayıcısı GlassHouse’un yüzde 100 hissesinin, e& enterprise’a satışına ilişkin hisse devir sözleşmesi imzalandı. Türkiye, e& enterprise’ın, uçtan uca dijital dönüşümde bölgesel lider olma hedefini gerçekleştirmesinde önemli bir kaldıraç olacak.

Orta Doğu, Asya ve Afrika’da 32 ülkede faaliyet gösteren ve bölgenin en büyük küresel teknoloji şirketler grubu olan e&’in grup şirketlerinden biri olan e& enterprise, Türkiye’nin lider BT altyapı hizmet sağlayıcısı GlassHouse’un hisselerini devralmak için harekete geçti. Hisse Devir Sözleşmesi 25 Haziran tarihinde imzalanırken, sürecin Rekabet Kurumu ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesinin ardından tamamlanacağı açıklandı.

2018 yılından bu yana, Türkiye’nin önde gelen özel sermaye yatırım fonlarından biri olan Mediterra Capital’in yatırımlarıyla Türkiye’nin lider BT altyapı servis sağlayıcısı olmayı başaran GlassHouse, son altı yılda cirosunu üç kat artırarak sektördeki yerini sağlamlaştırdı.

2023 cirosu 14 milyar ABD doları olan ve yılda yüzde 9 büyüyen e&, bu satın almayla grup şirketlerinden e&enterprise’ın, coğrafi büyüme ve dijital dönüşüm yetkinliklerini güçlendirme yönündeki stratejisini hayata geçirmiş oldu. e& enterprise, söz konusu yatırımla Türkiye BT hizmetleri ve bulut pazarına giriş yaparak, son teknoloji dijital dönüşüm çözümlerini Türkiye’nin önde gelen firmalarının hizmetine sunmayı ve bulut hizmet portföyünü genişleterek SAP yetkinliklerini güçlendirmeyi hedefliyor.

Uluslararası bir markadan stratejik yatırım almayı başaran yegâne yerli BT altyapı hizmet sağlayıcısı olan GlassHouse, yeni dönemde müşterilerine, yönetilen bulut yetkinlikleriyle uluslararası standartlarda ve çok daha yenilikçi BT hizmetleri sunmayı planlıyor.

Hisse devir sözleşmesinin imzalanmasının ardından konuyla ilgili açıklamalar yapan GlasHouse CEO’su Alp Bağrıaçık, Son altı yıldır Mediterra Capital ile çalışarak, GlassHouse’u, Türkiye’nin lider BT altyapı hizmet şirketi haline dönüştürmek harika bir deneyimdi. Ekibimiz, müşterilerimiz ve iş ortaklarımızla büyüttüğümüz markamızın, küresel bir marka olan e& enterprise’dan yatırım alması sadece bizim değil, Türkiye BT sektörünün de başarısıdır. Altı yıllık serüvenimizde tüm hedeflerimize ulaşmayı başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Önümüzdeki dönemde e& enterprise ailesine dahil olarak, müşterilerine uluslararası standartlarda ve çok daha yenilikçi hizmetler sunacaklarını belirten Alp Bağrıaçık, sözlerine şöyle devam etti: e& enterprise markasının güçlü portföyünden ve coğrafi erişiminden yararlanarak, sektör ortalamasının üzerinde olan NPS (Net Promoter Score) puanımızı çok daha yukarı çıkaracak ve bölgedeki büyüme ivmemizi artıracağız. GlassHouse ailesi olarak, e& enterprise önderliğinde çıkacağımız bu yeni yolculukta bize eşlik edecek ekibimiz, iş ortaklarımız ve müşterilerimizle çok daha büyük başarılara imza atacağımıza eminim.

e& enterprise’ın CEOsu Salvador Anglada da GlassHouse satın almasına ilişkin şunları söyledi: GlassHouse’u ve 150’den fazla yetenekli profesyonelden oluşan ekibini, e&enterprise ailesinde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Günümüzün en karmaşık teknolojik zorluklarını çözebilmek için uluslararası standartlarda bulut çözümleri geliştirmeye devam edeceğiz. GlassHouse, son birkaç yıldır çift haneli büyüme göstererek inanılmaz bir başarı öyküsünü hayata geçirdi. Şimdi e&enterprise’ın denkleme getireceği tamamlayıcı güçlerle çok daha majör bir büyüme için hazır. Bu iş birliğinin getireceği sınırsız olanaklar ve müşterilerimize sunacağımız katma değerli eşsiz dijital deneyim için sabırsızlanıyoruz.”

GlassHouse, satış sürecinde Alpacar Associates’ten finansal danışmanlık, Kolcuoğlu Demirkan Koçaklı firmasından ise hukuki danışmanlık desteği aldı. e& enterprise ise FTI Capital Advisors firmasının finansal, Allen & Overy’nin hukuki danışmanlığıyla süreci yürüttü.

GLASSHOUSE HAKKINDA

GlassHouse, 2004 yılından bu yana, Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarına sunduğu BT altyapı hizmetleriyle işletmelerin dijital dönüşüm yolculuğundaki güvenilir iş ortağıdır. Yönetilen Bulut Hizmetleri, SAP Altyapı ve Danışmanlık Hizmetleri, Veri Yedekliliği ve İş Sürekliliği Hizmetleri, GlassHouse takımının ana odaklarıdır.

GlassHouse, 100’ü aşkın bilişim mühendisiyle endüstrinin en iyi takımının derin teknik uzmanlığını, Türkiye’nin lider şirketlerinin hizmetine sunuyor. GlassHouse uzmanları ister GlassHouse Cloud platformu veya Hyperscaler ortamı üzerinde, ister müşteriye özel bilişim altyapılarında finansal mevzuat başta olmak üzere Türkiye’deki ilgili regülasyonlara tam uyumlu operasyon modeliyle özel çözümler oluşturuyor.

GlassHouse’un uzman takımı, GlassHouse müşterilerinin işlerini sahiplenerek onların takımlarının bir üyesi oluyor. GlassHouse yönetimi düzenli olarak müşteri memnuniyet düzeyini ölçüyor ve müşteri projelerinin başarısını her adımda destekliyor. GlassHouse’un bağımsız anketlerle belirlenen Net Promoter Score’u (65), kendi endüstrisindeki liderliğinin kanıtıdır.

E& HAKKINDA:

e&, dünya çapında önde gelen teknoloji gruplarından biridir. 2022 yılında konsolide net geliri 52,4 milyar AED (Birleşik Arap Emirlikleri Dirhemi), konsolide net karı ise 10 milyar AED’ye yükselen grubun mali performansı etkileyicidir. Güçlü bilançosu ve sürdürülebilir başarı geçmişiyle grubun kredi notları oldukça yüksektir.

47 yıl önce Abu Dabi’de kurulan e&, Birleşik Arap Emirlikleri’nde telekomünikasyon sektörünün öncüsü olarak zengin bir mirasa sahiptir. Bugün Orta Doğu, Asya ve Afrika’da 32 ülkede hizmet veren firma, sektörün önde gelen oyuncularından biridir. İnovasyon, e&’nin DNA’sında özel bir yer tutuyor. e&, inovasyonu merkeze alarak geliştirdiği yeni nesil dijital çözümler, akıllı bağlantılar ve ileri teknolojilerle toplumlar arasında kırılmaz bir bağ oluşturmayı hedefliyor.

Farklı müşteri segmentlerine hitap eden beş güçlü iş kolunda (etisalat by e&, e& international, e& life, e& enterprise ve e& capital) faaliyet gösteren grup, insanların iletişim, çalışma ve yaşam şeklinde devrim yaratacak hizmetler sunarak müşterilerine olağanüstü deneyimler yaşatmayı amaçlıyor.

e&, mümkün olanın tanımını yeniden yaparak, kendini imkanların sınırlarını zorlamaya ve insanların hayatlarında fark yaratan ölçülebilir sonuçlar sunmaya adamıştır.

E& ENTERPRİSE HAKKINDA:

Hükümetlerin ve büyük ölçekli kuruluşların başarıyla dijitalleşerek büyümelerini destekleyen e& enterprise, dijital dönüşümde lider bir teknoloji firmasıdır. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır ve Umman dahil olmak üzere Orta Doğu bölgesinin en büyük pazarlarında güçlü bir varlığa sahiptir.

e& grup bünyesinde yer alan 5 markadan biri olan e& enterprise, 48 yıllık deneyimle çevikliği buluşturduğu güvenli, özelleştirilmiş ve uçtan uca dijital çözümler tasarlayarak sunuyor ve yönetiyor. Siber güvenlik, bulut, nesnelerin interneti (IoT) ve yapay zeka (AI) gibi kapsamlı çözümlerini; deneyimli danışmanları, teknik uzmanlığı ve bölgenin en güçlü altyapısı ile hizmete sunuyor.

e& enterprise, operasyonları optimize eden, müşteri etkileşimini geliştirerek veriye dayalı karar alma imkanı sunan son teknoloji çözümleriyle, müşterilerinin kesintisiz, sürdürülebilir ve güvenli şekilde dijitalleşip büyümelerini destekliyor.

 

Kaynak: BÜLTEN