Gizli ziyaret, Erdoğan’a geri adım attırdı

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 8:20 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 8:20 am

Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz raporu ile ilgili nasıl geri adım attığını yazdı.

 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün kaleme aldığı yazısında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz raporu ile ilgili nasıl geri adım attığını yazdı.

Pehlivan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle oldu:

Meclis tarihinde bir ilk oldu.

Aradan yıllar geçmesine rağmen; büyük umutlarla başlayan, 15 Temmuz’u ve FETÖ’yü araştıran komisyonun nihai raporu basılmadı.

Neden korkuldu? Neyin bağlayıcılığı olacaktı o rapor? Ve kapalı kapılar ardında neydi matbaanın kapısına kilit koyduran?

İşte bu sorulara dair birçok tez ortaya atıldı.

AKP kulislerinde ise çarpıcı bir iddia vardı.

Buna göre…

Cumhurbaşkanı Erdoğan önce komisyon başkanı Reşat Petek’e “raporu basın” onayı verdi. Ancak tam da bu onay sonrasında, hem hukuk profesörleri hem de Meclis’in ilgili uzmanları bazı komisyon üyelerini ziyaret etti. İşte o gizli ziyaretlerde şu uyarılar yapıldı:

Eğer TBMM, bu 15 Temmuz raporunu resmi olarak basarsa…

1- AİHM bu raporu delil kabul eder ve darbeye bire bir karışanlar dışındaki FETÖ’cüleri aklar.

2- FETÖ yargılamaları siyasi ayağa da sıçrar.

İşte bu uyarılar dikkate alındı ve Erdoğan geri adım attı; nihayetinde TBMM kendisini bombalayan örgütü raporlaştırmadı.

Halk TV’deki “Açıkça” programında özetlediğim bu kulis bilgisini, Darbe Komisyonu’nun başkanvekili Selçuk Özdağ da canlı yayında doğruladı.