Gizli Twitter hesabı olanlar ifşa oldular

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2022 Salı 9:30 am - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:15 pm

Twitter’da ortaya çıkan bir güvenlik açığı sebebiyle e-postanızı ya da telefon numaranızı bilen kişiler gizli hesabınızı öğrenebilir.

Gizli Twitter hesabı olanlar bu hafta canlarını sıkabilecek bir haber aldı. Çünkü sosyal medya devi, platformunda tespit ettiği bir güvenlik açığı sebebiyle kullanıcıların gizli kalmasını isteyeceği bazı bilgilerin başkalarının eline geçmiş olabileceğini açıkladı. Bu güvenlik açığından faydalanan kişiler, istedikleri bir e-posta adresini ya da telefon numarasını girerek, o adresle ilişkili tüm Twitter hesaplarını görebiliyor. Bu da e-postanızı ya da telefon numaranızı bilen birisinin, bunları aratarak bunlara kayıtlı hesapları görebileceği anlamına geliyor. Telefon numarası ya da e-posta adresini kullanarak gizli bir hesap açan kişiler, bu güvenlik açığı sebebiyle ifşa olabilir.

Twitter

 

Sosyal medya platformundaki bu kritik açık, şirketin hata tespit eden kişilere ödül verdiği sistemi sayesinde ortaya çıktı. Bu kritik açığı tespit eden bir kişi, bu açığı şirketle paylaştı ve gizli hesabı olanları endişelendirecek bu durum ortaya çıktı.

Bu güvenlik açığının 2021’in haziran ayında yapılan bir güncellemeden sonra ortaya çıktığı söyleniyor. Yani bir yıldan uzun bir süredir, bu açığın farkına varan kişiler istedikleri kişinin e-posta ya da telefon numarasını girerek bunlarla bağlantılı tüm hesapları görebiliyordu. Sosyal medya devi bu açığı öğrenir öğrenmez kapattı. Ancak aradan geçen bu bir yıllık sürede herhangi bir bilginin sızıp sızmadığı bilinmiyor. Eğer bu bir yıl içinde bir hacker ya da hacker grubu bu açığın farkına vardıysa, daha sonra internette yayınlamak üzere ele geçirmiş olabilir. Eğer böyle bir durum söz konusuysa yakında bu bilgiler internette dolaşmaya başlayabilir. Neyse ki şimdilik bu tarz bir sızıntının izini rastlanmadı.

Kuzey Koreli hackerlar gmail hesaplarını hedef alıyor