‘Gizemli kazı’nın yapıldığı ev yandı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 11:42 am - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 11:42 am

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetimi altında 1 yıl süren ‘gizemli kazı‘ çalışmasının yapıldığı evde yangın çıktı.

Mersin’in Tarsus İçesi 82 Evler Mahallesi’nde, MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017’de ani bir kararla bitirilmişti. Kazı çalışmalarının adresi olan binada bu kez bir yangın meydana geldi. İki katlı binanın ikinci katında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yurttaşların ihbarıyla olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Dumandan etkilendikleri belirlenen E.A. (50) ve kızı M.A. (25), 112 Acil Servis ekiplerince kontrol amaçlı Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

ALANA VEKİLLER DE ALINMAMIŞTI

Yangın ekiplerce söndürüldü, evde hasar oluştu. Tarsus 82 Evler Mahallesi’nde, MİT ve Özel Harekât polislerinin gözetiminde 1 yıl süren gizemli kazı çalışmaları 3 Kasım 2017’de ani bir kararla bitirilmişti. Bütün şehir, “Kral Dakyanus’un hazinesi bulundu”, “Hz. Musa’nın 2600 yıldır kayıp sandukası aranıyor”, “Yeraltı şehrine ulaşıldı”, “Tonlarca altın çıktı” gibi efsanelerle çalkalanırken, milletvekilleri bile kazı alanına alınmamıştı.