Gizemli hepatit virüsü yayılmaya devam ediyor! 12 çocukta tespit edildi

Yayın tarihi: 20 Nisan 2022 Çarşamba 3:31 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2022 Çarşamba 3:31 pm

İngiltere’de ortaya çıkan gizemli hepatit virüsü yayılmaya devam ediyor. Virüsün Amerika’da görüldüğü açıklanırken bu seferde İsrail’de rastlandığı açıklandı. Ülkede 12 çocuk gizemli hepatit virüsüne yakalandı.

İngiltere’de bu yılın başlarından itibaren 74 çocukta gizemli bir hepatit virüsü görüldü. Virüsün enfeksiyon sebebi belirlenemezken ABD ve Avrupa ülkelerine yayıldığı bildirildi.  Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden (ECDC), İngiltere’deki hepatit vakalarının aynısının Danimarka, İrlanda, Hollanda ve İspanya’da da bazı çocuklarda tespit edildiği duyurdu. Bu ülkelerdeki hepatit vaka sayısına dair veri ise paylaşılmadı. ABD’de ise 9 çocukta, İngiltere’deki hepatit vakalarından birinde rastlanan ve üst solunum yolunu etkileyen adenovirüs görüldüğü kaydedildi.

İSRAİL’E DE SIÇRADI!

İsrail’de 12 çocukta görülen ve enfeksiyon sebebi belirlenemeyen hepatit virüsünün tespit edildiği bildirildi. The Jaruselam Post’taki habere göre, Sağlık Bakanlığınca yapılan açıklamada, Shaare Zedek Tıp Merkezi ve İsrail Schneider Çocuk Tıp Merkezi’ndeki 12 çocukta nedeni bilinmeyen hepatit (karaciğer iltihabı) vakasının rapor edildiği kaydedildi. Söz konusu vakaların nedeninin Bakanlık tarafından incelendiği belirtildi.

Bakanlık 18 Nisan’da ülkedeki sağlık çalışanlarına nedeni bilinmeyen akut hepatit vakalarının bildirilmesi için mektup göndermişti.

ECDC KAYNAĞI İNCELİYOR

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezinden (ECDC), Avrupa’daki görülen gizemli virüsün kaynağını bulmak üzere Dünya Sağlık Örgüyü başta olmak üzere yerel ortaklarıyla inceleme yaptığını açıkladı.

COVID-19’DAN SONRA İKİNCİ KÜRESEL SALGIN ŞÜPHESİ

Hastalığın “gizemli” veya “nedeni belirsiz” olarak tanımlanması, akıllara COVID-19 virüsünü getirirken yeni bir küresel salgın ihtimalini gündeme taşıdı.

DSÖ, bazı hepatit vakalarında COVID-19’un da tespit edildiğini, fakat hepatit vakalarının COVID-19 ile bağlantısının netleşmesi için vakaların genetik nitelendirmeye gitmesi gerektiğini açıkladı.

COVID-19, henüz adı konmadan önce “gizemli bir akciğer rahatsızlığı” olarak tanımlanıyordu.

İngiltere’deki gizemli hepatit virüsü Amerika Kıtası’na sıçradı