‘Gizemli’ hastalık telaşı: Bir kişi hayatını kaybetti, 300’e yakın kişi hastanelik oldu!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2020 Salı 1:37 am - Güncelleme: 8 Aralık 2020 Salı 1:37 am

Hindistan’da görülen “gizemli” bir hastalık nedeniyle en az bir kişi hayatını kaybetti, 300’e yakın kişi hastaneye başvurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yetkilisi, “Kirli su ve havadan bulaşma ihtimalini eledik. Bu gizemli bir hastalık, laboratuvar analiziyle ne olduğu ortaya çıkacak” dedi.

Hindistan’ın Andra Pradeş eyaletinde gizemli bir hastalık nedeniyle en az bir kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi hastaneye kaldırıldı. Yetkililer 300’e yakın kişinin mide bulantısı, bilinç kaybı gibi şikayetlerle hastaneye kaldırıldığı hastalığın nedenini tespit etmeye çalışıyor.

Diken’in aktardıklarına göre; Andra Pradeş 800 binin üzerinde vakayla ülkede Covid-19’dan en kötü etkilenen eylatlerden biri. Ancak hafta sonu ortaya çıkan hastalığın nedeninin corona virüsü olmadığı belirtildi. Sağlık Bakanı Alla Kali Krişna Srinivas bütün hastaların corona virüsü testinin negatif çıktığını ifade etti.

Eluru Devlet Hastanesi’nden bir yetkili, hasta olanların, özellikle çocuk hastaların göz yanması şikayetinden sonra aniden kusmaya başladığını, bazılarınınsa bayıldığını belirtti. 70 kişi taburcu edilirken Eluru şehrine hastalığı araştırmak için özel bir ekip gönderildi. Srinivas hastalardan alınan kan örneklerinde viral enfeksiyon izine rastlanmadığını belirterek “Kirli su ve havadan bulaşma ihtimalini eledik. Bu gizemli bir hastalık, laboratuvar analiziyle ne olduğu ortaya çıkacak” dedi.