Giyilebilir teknoloji pazarının en popüler ürünü

Yayın tarihi: 4 Haziran 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 2:32 pm

Akıllı saatler son dönemde yaşanan çıkışla birlikte akıllı bileklikleri geride bırakarak giyilebilir teknoloji pazarının en popüler ürünleri haline geldi.

Giyilebilir teknolojiler hayatımıza ilk girdiği dönemde ilk öne çıkan giyilebilir teknoloji akıllı saatler olmuştu. Ancak o dönemde akıllı saatler yeterince işlevsel olmadığı için yeterince geniş kitleye ulaşamamıştı. Öte yandan akıllı bileklikler ise sundukları fitness takip özellikleri ve nispeten düşük fiyatlarıyla kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Bu sayede Fitbit gibi akıllık bileklik üreticileri de büyük başarı yakaladı.

Bugün hala akıllı bileklikler oldukça büyük ilgi görüyor. Ancak aradan geçen sürede akıllı saat tarafında önemli adımların atılması ve bu cihazların çok daha işlevsel hale gelmesi akıllı saat satışlarının epey artmasını sağladı. Sonuçta akıllı saat ve akıllı bileklikler arasındaki bu rekabette saatler uzun süre sonra ilk kez öne geçti.

giyilebilir teknoloji

 

Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre 2022’nin ilk çeyreğinde akıllı saat satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 13 artış gösterdi. Öte yandan kısa süre önce Canalys tarafından yayınlanan başka bir rapor, aynı çeyrekte akıllı bileklik satışlarının yüzde 37 düşüş yaşadığını göstermişti. Akıllı saat satışları artarken akıllı bileklik satışlarının düşmesi, akıllı saatlerin akıllı bilekliklerden çok daha popüler hale gelmesini sağladı. Bu yıl satılan giyilebilir cihazların yüzde 76’sını akıllı saatler oluşturuyor.

Canalys’in raporuna göre kullanıcılar daha çok akıllı saat tercih etmeye başladı çünkü artık bu cihazlarda da fitness takip özellikleri bulunuyor ve daha büyük ekranları ve daha uzun batarya ömrü sunmalarıyla daha cazip ürünler olarak değerlendiriliyor.

Elon Musk’tan Tesla çalışanlarına: “Ya ofise dönün ya istifa edin”