Giydiği bu elbise yüzünden gözaltına alındı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2019 Pazartesi 2:55 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2019 Pazartesi 2:57 pm

Yunanistan’ı ziyaret eden İngiliz blogger Adebola Soemimo , üzerindeki kıyafet yüzünden gözaltına alındığını iddia ederken, Yunan polislere ‘ırkçı’ ifadelerini kullandı.

Yunanistan’ı ziyaret eden İngiliz blogger, üzerindeki kıyafet yüzünden gözaltına alındığını savunurken, ırkçılık suçlamasında bulundu.

Adebola Soemimo kişisel twitter hesabından paylaştığı mesajda “Bugün Akropolis’e gittim ve muhtemelen uygunsuz kıyafet giydiğim için beni müzeden kovdular” ifadelerini kullanırken bir sonraki mesajında ise “Şimdi Yunan polisi tarafından asılsız suçlamayla gözaltına alınıyorum. Gözaltında bulunuyorum. Irkçılık zirvede” yazdı.

Gezgin blogger daha sonra serbest bırakıldığını kaydederken, giydiği kıyafet sosyal medya kullanıcıları arasında da tartışma yarattı. Bazıları kıyafeti transparan bulurken, bazı kullanıcılar ise Soemimo’ya destek verdi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre, “Para ödeyip müzeye girmeme izin vermeleri komik” ifadelerini kullanan İngiliz blogger “Madem sorun vardı neden girmeme izin verdiler. Konu ırkçılık. Benden daha az kıyafet giyen insanlar vardı” diye yazdı.