Giriş segmentinin yeni oyuncusu: Xiaomi Poco C3

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2020 Perşembe 5:18 pm

Xiaomi’nin yan kuruluşlarından biri olan Poco, cihaz yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Hatırlanacağı üzere ilk olarak Poco P2 Pro modeli satışa sunulmuştu. Ardından orta segmente hitap eden yeni bir Poco modeli daha geldi. Şimdi ise Xiaomi giriş segmentine hitap eden yeni Poco C3 modelini satışa sunma düşüncesinde.

Poco C3 modeli giriş seviyesinde özellikleriyle ülkemizde de satışta olan Redmi 9 modelini andırıyor. Hatta tasarımıyla da neredeyse birebir aynı diyebiliriz.

Geçtiğimiz gün Bluetooth sertifikası alırken görünen model özellikleriyle Xiaomi Redmi 9 modeli ile neredeyse birebir aynı diyebiliriz.

Poco C3

MediaTek tabanlı bir yongayla gelen telefonda FHD+ çözünürlükte 6.53 inçlik IPS LCD panel bulunuyor. Damla çentik tasarımının tercih edildiği model 5000 mAh’lık devasa bir pilden güç alıyor.

Xiaomi’nin Poco C3 modelini hangi pazarlarda satışa sunacağı şimdilik muamma. Lakin PocoC3 ile aynı standartlarda olan Redmi 9 ülkemizde 3000TL civarı fiyatlardan satılmakta. Dolayısıyla Poco C3 Türkiye’de satışa sunulursa fiyatı 3 aşağı 5 yukarı Redmi 9 ile aynı olacaktır.

Son dönemde satışa sunulan akıllı telefonların genel fiyat aralığı 2500 TL ile 3000 TL arasında konumlanmaya başladı. Görünen o ki birkaç yıla kadar en ucuz telefonlar bile 3000 TL üzeri fiyatlardan Türkiye pazarına giriş yapacak.

Epic Games ile Samsung Fortnite için el sıkıştı!