Can Atalay’dan ilk mesaj! Çağlayan’da polis ablukası

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 12:28 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 12:52 pm

Gezi davasında sanıklara ceza çıkmasının ardından Hukukçular kararı alkışlarla protesto etti. Sanıkların avukatları Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ‘Adalet Nöbeti’ başlattı. Polisin de Çağlayan’daki meydanı ablukaya aldığı görüldü.

Mahkeme heyeti Osman Kavala’nın “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasından, takdir indirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasına karar verdi. Kavala’nın Casusluk suçlamasından beraat ve casusluk suçlamasından tahliyesine karar verildi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmasına ve tutuklanmalarına karar verildi.

Gezi’ye ceza yağdı! Kavala’ya müebbet 7 kişiye 18 yıl hapis ve tutuklama

“ADALET NÖBETİ” BAŞLADI

Gezi davasında sanıklara ceza çıkmasının ardından avukatlar, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ‘Adalet Nöbeti’ başlatma kararı almış ve ilk nöbet için bugün saat 11:00’de adliye önünde buluşma çağrısı yapılmıştı.

CAN ATALAY’DAN AÇIKLAMA

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan Can Atalay Silivri’den gönderdiği mesajda”Ülkenin gündemi açlık, yoksulluk olması gerekirken saçma sapan şeyler ile meşgul ediyorlar. Biz yeşil alanını savunduk. Polisin şiddetine karşı çıkan insanlarımız geldi. Taksim Gezi’si umuttur. Gezi’yi savunduk, savunuyoruz, savunacağız. Adalet istiyoruz. Hep birlikte mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

” KANUN DİYEMEYECEĞİMİZ, BİR REZİLLİĞİ, KEPAZELİĞİ YAŞADIK”

Avukat Kemal Aytaç  “Bazen söyleyecek söz bulamıyoruz deriz ya. İşte dün bu adliyede bir facia yaşandı. Bir infaz bürosu, siyasal iktidarın görevlendirmiş olduğu infaz memurları aracılığıyla, talimatla bugün, adına hukuk diyemeyeceğiz, kanun diyemeyeceğimiz, bir rezilliği, kepazeliği yaşadık. Bu cesareti, nereden, kimden alıyorlar, gerçekten bunun cevabını vermek zor. Bilinmesi gereken bir şey var: Bunun hesabını soracağız. Bu cellatlardan bu hesabı soracağız, yaptıkları yargılama değildir, uyguladıkları yasa değildir, yürüdükleri yol usul değildi.”

“HİÇ KİMSE ÖZGÜR DEĞİL”

Avukat Zeynep Oral “Eğer bir ülkede bir kişi haksız yere hapisteyse bu ülkede hiç kimse özgür değildir. Bunun bilinciyle içerdekilerle dayanışma içindeyiz.” dedi.