Gezi’den ceza alan Ekmekçi hakkında yakalama kararı

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 5:00 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 5:00 pm

Gezi davasında 18’er yıl hapse çarptırılarak tutuklanmasına karar verilen 7 sanıktan biri olan Yiğit Ali Ekmekçi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Karar duruşması dün (25 Nisan) yapılan Gezi Davası’nda mahkeme, 4,5 yıldır tutuklu olan iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ise 18’er yıl hapis cezası verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Yiğit Ali Ekmekçi’nin sabah duruşmaya katıldığı ve son sözü sorulan sanıklar arasında da bulunduğu anlaşıldı. Son sözünde beraatini istediğini belirten Ekmekçi’nin mahkeme heyetinin müzakereye çekilerek verilen bir saat süren ara sırasında mahkemede bulunmadığı ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti, tutuksuz olarak yargılanan 7 sanıktan biri olan Ekmekçi hakkında bugün tutuklamaya yönelik yakalama kararı düzenledi. Ekmekçi yakalandığı yerde mahkemeye çıkarıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

Avrupa Konseyi’nden Türkiye’ye Kavala için ‘acil’ çağrı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan Gezi kararı açıklaması

Gezi’ye ceza yağdı! Kavala’ya müebbet 7 kişiye 18 yıl hapis ve tutuklama