Gezi’de gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici: Hepimiz oradaydık demekle olmuyor

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 10:02 am - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 10:26 am

BARIŞ ÖNAL – TELE1

Gezi davasında yargılanan 7 kişiye 18’er yıl hapis ve Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Gezi Parkı direnişinde gözünden yaralanarak görme duyusunu kaybeden Volkan Kesanbilici davayı TELE1’e değerlendirdi.

Gezi Parkı direnişinin üzerinden tam 9 yıl geçti. Daha önce beraat kararı verilen ancak daha sonra Çarşı davasıyla birleştirilerek yeniden yargılama yapılan Gezi davasında İş İnsanı Osman Kavala’ya ““Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayşe Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye ise 18’er yıl hapis cezası verildi.

Gezi Parkı direnişinde polis müdahalesi sonucu gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici, mahkeme kararını TELE1’e değerlendirdi. Mahkemenin verdiği kararı beklediğini söyleyen Kesanbilici, “Hukuki anlamda kabul edilebilecek bir karar değil hukuki bir karar da değil biz bu sürece adım adım geldik” dedi.

Gezi’ye ceza yağdı! Kavala’ya müebbet 7 kişiye 18 yıl hapis ve tutuklama

“OTURUP BEKLEDİK”

Mahkemenin verdiği karar için, “Bunun böyle olacağı belliydi” diyen Kesanbilici, “Dokuzuncu senede Ahmet Atakan’ın bir davası yok. Diğer kardeşlerimizin davaları cezasızlıkla sonuçlandı. Bunun böyle olacağı belliydi. Biz de oturup bekledik. Bir bütüncül olarak bizim başladığımız şeyin sonunu getirme takipçisi olmak gibi zorunluluklarımız var. Hepimiz oradaydık demekle olmuyor” diye konuştu.

“DİRENECEK İNSAN BULAMAZSINIZ”

Kesanbilici, Gezi Parkı direnişine katılan insanlara seslenen Kesanbilici, ” Dokuzuncu senede işler buraya gelince Türkiye’nin gördüğü en önemli direniş yargılanınca artık söylemek zorunda kalıyorsunuz. İnsanları yalnız bırakmamak lazım bunun bir yansıması olur yarın öbür gün direnecek insan bulamazsınız. İktidarın insanları korkuttuğu doğrudur ama bedel ödeyen insanlar eğer dertleriyle yaralarıyla baş başa kalırlarsa ki biz bunu yaşadık, ilerde direnecek insan bulamazsınız” ifadelerini kullandı.

Gezi eylemlerinde gözünü kaybeden Volkan Kesanbilici: Feda olsun