Gezi tutuklularını ziyaret eden Tuğrul Türkeş’ten ‘Alpay Özalan’ yorumu: Vandalizm

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 9:56 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 9:56 am

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Can Atalay oturumuna katılmama sebebinin yemekten zehirlenme olduğunu söyledi. Türkeş, Alpay Özalan’ın Ahmet Şık’a saldırmasını ise ‘vandalizm’ olarak nitelendirdi.

Gezi tutuklularını ziyaret eden AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, 16 Ağustos’ta TBMM’de yapılan Can Atalay oturumuna katılmama sebebini anlattı.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Türkeş, “İki gün önce büroma getirdikleri yemekten zehirlendik. Ayakta geçirdik ama hastanede serum taktırdık” dedi. Türkeş oturumu evde izlediğini ifade etti.Ahmet Şık’ın konuşmasını ‘provokatif’ olarak nitelendiren Türkeş şunları söyledi:

“BANA GÖRE ÜZGÜN DEĞİLDİR OLANLARDAN”

“Ahmet Şık’ınki provokatif bir konuşmaydı. Kürsüye gelip hakaretamiz ifadeleri kullanırsa öbür tarafın elini bağlayıp seni seyretmesini beklemiyorsunuz. Yapılmaması lazımdı. Şık da amacına ulaştı. Bana göre üzgün değildir olanlardan.

TBMM açısından çok kötü oldu. Bir gün önce Mahmut Abbas’ı getiriyorsun, olağanüstü toplantıya çağırıyorsun, dünyaya mesaj veriyorsun. Ertesi günü yerde milletvekilinin kanı var. Hangi yerde? Bir gün önce Mahmut Abbas’ın ayağının bastığı yerde. Bununla mı biz barışı sağlayacağız? Bununla mı dünya barışına katkı sunacağız?
Milletvekili dediğin insanlarda asgari kültür, asgari feraset, bir bilinç olmasını insanlar arzu ediyor. Bunu parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum.”

ALPAY ÖZALAN YORUMU

Türkeş, Alpay Özalan’ın Şık’a yumruk atmasını ise şöyle yorumladı:

“İşin hiç oraya gelmemesi lazımdı. Bu saatten sonra kim haklı, kim haksız; konuşmanın faydası yok. Kötü bir şey oldu.

Benim 2-3 ay önceden toplumun dikkatini çekmeye çalıştığım şey tam da bu nokta. ‘Türkiye’de demokrasi var, hürriyetler var, hukuk var, hukuk iyi işliyor’ densin diye biz gayret ederken, vandalizm gene çıktı su yüzüne.

Hakimlerin bile okuyup okumadığını bilmediğimiz dosyalarda bütün siyasiler yüksek fikir sahibi. Fenerbahçelilik ve Beşiktaşlık gibi siyaset 21. yüzyılda Türkiye’ye yakışmıyor.”

“BİR ÖRGÜT İNTİBASI VERMİYORLAR”

“Gezi Parkı sanıklarını ziyaretiniz nasıl geçti?” sorusuna, “Moralli buldum. Kendileriyle aynı siyasi görüşe sahip olmayan birinin bu işe ilgi gösteriyor olmasından memnunlar. Son bir hafta içinde bir iletişimsizlik oldu Adalet Bakanlığı ile. O gecikmeye hayret etmişler” yanıtını veren Türkeş, “Bir örgüt intibası vermiyorlar” yorumunu yaptı.

Erdoğan, Meclis’teki ‘kanlı’ Can Atalay oturumunda yumruk savuran Alpay Özalan’a sahip çıktı

Kaynak: TELE1