Gezi direnişi tutsaklarından TELE1’e mesaj

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 10:54 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 11:00 pm

Gezi Davası‘nda hapis cezasına çarptırılan isimler avukatları aracılığıyla TELE1’e teşekkür etti. Merdan Yanardağ “Biz bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Gezi Davası’nda haklarında mahkûmiyet kararı verilen Mücella Yapıcı, Can Atalay, Çiğdem Mater ve diğer isimler TELE1’e mesaj gönderdi. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ mesajı ’18 Dakika’ programında okudu.

” ‘TELE1’in gösterdiği dayanışma, verdiği destek ve konuyu ele alışı nedeniyle teşekkür ediyoruz’ diyorlar. Selamlarını ve sevgilerini iletiyorlar” diyen Yanardağ, “Öncelik geçmiş olsun diyorum. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz, sürdüreceğiz. Çünkü çok büyük bir haksızlık, çok büyük saldırıyla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

‘ADALET BAKANLIĞI’NIN BİR AÇIKLAMASI OLMALI’

Cezaevlerinde TELE1’in izlenemediği konusuna da değinen Yanardağ “Kuşkusuz Adalet Bakanlığı bir açıklaması olmalı. Türkiye’de yasal çerçevede yayın yapan RTÜK lisanslı TELE1’in cezaevlerinde neden izlenemediğini bize açıklayacak bir yetkili yok. Keyfi bir tutumla karşı karşıyayız, o yasağı da kıracağız. Bundan da kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Osman Kavala: İktidar, Gezi davası kararlarını seçim malzemesi yapacak