Gezi Direnişi davasında özgürlüğüne kavuşan Mücella Yapıcı: Nasıl bir adalet canlarımı bıraktım çıkıyorum

Yayın tarihi: 28 Eylül 2023 Perşembe 9:03 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 2:31 am

Gezi Direnişi davasında Yargıtay’ın verilen cezaları bozmasıyla özgürlüğüne kavuşan Mücella Yapıcı, “Hiçbirimizin suçu yoktu. Bu nasıl bir adalet hala anlayabilmiş değilim. Ben burada canlarımı bıraktım çıkıyorum” dedi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili davada, 25 Nisan 2022’de verdiği karara ilişkin temyiz incelemesini tamamladı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 8 sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onadı. Ali Hakan Altınay, Yiğit Ali Ekmekçi ve Ayşe Mücella Yapıcı hakkında verilen 18’er yıl hapis cezaları ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından bozuldu. Daire, mahkumiyet hükümlerini bozduğu sanıklar Yapıcı ile Altınay’ın adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliyesini kararlaştırdı.

Gezi Direnişi davasında karar çıktı! Osman Kavala ve Can Atalay’a verilen cezalar onandı

“CANLARIMI BIRAKTIM ÇIKIYORUM”

Karar sonrası tahliye olan Mücella Yapıcı,”Hiçbirimizin suçu yoktu. Bu nasıl bir adalet hala anlayabilmiş değilim. Ben burada canlarımı bıraktım çıkıyorum” dedi.