Gezi Davası tutuklularından ‘Korku imparatorluğuna teslim olmayalım’ mesajı

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:32 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2022 Çarşamba 5:55 pm

Gezi davası tutuklularını ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ve Bartın Milletvekili Aysun Bankoğlu; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater ve Mine Özerden’in mesajlarını iletti.

Karaca, Yapıcı, Mater ve Özerden’in “Hep birlikte, cesaretle mücadele edelim ve yaratılmak istenen korku imparatorluğu ve korku duvarlarına tekrar teslim olmayalım” mesajı verdiğini aktardı.
Karaca yaptığı açıklamada, “Bugün Sayın Genel Başkanımızın talimatıyla Bartın Milletvekilimiz Aysu Bankoğlu ile Bakırköy Kadın Cezaevi’nde Çiğdem Hanım, Mine Hanım ve Mücella Hanım’ı ziyaret ettik. Ve buradan bütün ülkede bütün yurttaşlarımıza özgürlük diyen, bağımsızlık diyen ve korku duvarlarını aşmış ve cesaretle mücadeleden bütün yurttaşlarımıza selamlarını ve sevgilerini iletmemizi kendileri istediler. Evet hepimizin, kamuoyunun bildiği gibi içeride Gezi tutsakları var. Gezi davası denilen ve Gezi davası sonucunda duruşma günü tutuklanarak cezaevine gönderilen 3 kadın mücadele yoldaşımızı bugün cezaevinde ziyaret ettik. Bu davaya ilişkin hukuki bir değerlendirme yapmayacağım. Çünkü burada hukuk yok.” dedi.

“KARARI ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ BİR SENARYO”

Dosyada delil olduğu iddia edilen birtakım tespitlerin olduğunu ancak hiçbirinin tartışılmadığını dile getiren Karaca, ” Hiçbir yargılanan sanığa, buna ilişkin soru sorulmadı, görüşleri, düşünceleri, ifadeleri alınmadı. Ve üstüne üstlük sanık vekili olarak ifade ettiğimiz arkadaşlarımızın, savunma avukatlarının bildirdiği hiçbir delil de toplanmadı. Aslında hakimler oturdular kendilerine verilen talimat gereğince duruşmaları yaparmış gibi göründüler. Ama kararı, düşüncesi, her şey önceden hazırlanmış olan bir senaryonun arkasından bu ağırlaştırılmış cezaları verdiler.” ifadelerini kullandı.

“GEZİ’DE BULUNAN YURTTAŞLARIMIZA YENİDEN KORKU DUVARI YARATILMAK İSTENİYOR”

Gezi’de bulunan tüm yurttaşlarımıza yeniden bir korku duvarı yaratılmak istenmektedir. Ama biz içeride bu verilen kararın o korku duvarlarını yaratmadığını içerideki arkadaşlarımızda gördük. Dışarıdaki insanlar da o korku duvarlarını kapılmadılar. Onlar da içeriden, ‘İnsanlar acıdan yoruldu. Acıdan ve belirsizlikten hepimiz çok yorulduk. Her şeyden bir fayda elde etme dürtüsü nedeniyle değerlerimizi kaybettik. Artık faydacılıktan vazgeçip değerlerimizi tekrar kazanmak zorundayız. Mücadele edelim, hep birlikte mücadele edelim cesaretle mücadele edelim ve yaratılmak istenen korku imparatorluğu ve korku duvarlarına tekrar teslim olmayalım’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Gezi davasında tutukluluğa itiraz talebi reddedildi